На Бурштинській ТЕС проведено тактико-спеціальне навчання на тему: «Гасіння пожежі головного трансформатора ГТ-5 Бурштинської ТЕС»

На Бурштинській ТЕС проведено тактико-спеціальне навчання на тему: «Гасіння пожежі головного трансформатора ГТ-5 Бурштинської ТЕС»

20.03.16 20:39 0 665
Робота рятувальника складна і відповідальна, вона вимагає від особового складу пожежно-рятувальних підрозділів високої майстерності, уміння працювати в умовах психологічних і фізичних навантажень.

В екстремальних ситуаціях ко­жна се­кунда - на вагу золо­та і від неї може залежати поря­тунок людсь­ко­­го життя.

Такі уміння і навики до­сягаються шляхом наполег­ли­вих тре­­нувань, щоб дії кожного із рятувальників бу­­­­­ли доведені до ав­то­матизму, а чергова варта діяла, як злагоджений ме­ха­нізм. Для цього існує школа підвищення оперативної майстерності, де бійці оперативних підрозділів вчаться працювати в умовах, наближених до реальних. Такі заняття пройшли 18 березня на базі ДПРЧ-18 м. Бурштин У ДСНС в області. Свою професійну майсте­р­ність вдо­с­­коналювали начальники територіальних підрозділів У ДСНС в області.

Програма заходів складалася з двох частин: теоретичної та практичної.

Теоретична частина відбувалася у вигляді лекції, на яких вивчалася організація професійної підготовки особового складу в підрозділах У ДСНС в області та доводилися певні відомчі накази, план дій при загрозі виникнення НС. Також присутнім була запропонована низка тем для написання рефератів.

Програма практичних занять включала вдосконалення професійних навичок за двома напрямками.

У першому це було проведення тактико-спеціального навчання на тему: «Гасіння пожежі головного трансформатора ГТ-5 Бурштинської ТЕС», а в другому були проведені практичні заняття підвищення майстерності щодо рятування людей на водних об’єктах області із залученням плав засобів, надання першої медичної допомоги потерпілим на воді та надання першої медичної допомоги потерпілим під час ураження електричним струмом.

Заняття завершилися під­биттям пі­дсумків.

Управління ДСНС в Івано-Франківській бласті
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ