Житомирщина: в 7-ми районах області проведено громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: в 7-ми районах області проведено громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

20.03.16 14:55 0 605
З метою формування у дітей та дорослих навичок здорового життя і безпечної поведінки в різноманітних життєвих ситуаціях, 17 березня рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в трьох населених пунктах області. Місцем події стали територія Корнинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Попільнянського району, Олевської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 та територія 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини Ружинського району.

Проведення подібних профілактичних заходів вже за традицією перетворилося на справжнє свято для населення. Адже працівники Служби порятунку «101» намагаються охопити всі напрямки безпечної поведінки, залучаючи тим самим до проведення працівників органів влади, Товариства Червоного Хреста, РЕМу та ін.

Акція в Корнинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 розпочалася з проведення серед учнів брейн-рингу на знання правил безпеки життєдіяльності, під час якого школярі не тільки відповідали на тематичні запитання, але й закріплювали знання переглядом навчальних відеороликів. Тренери з першої невідкладної допомоги Товариства Червоного Хреста України навчали дітлахів правилам надання першої медичної допомоги. Вже на подвір’ї навчального закладу рятувальники провели для школярів майстер-клас з гасіння умовної пожежі. Спочатку вогнеборці самі демонстрували своє вміння швидко ліквідувати пожежу, а потім почали запрошувати присутніх.

В свою чергу працівники ДСНС Олевського району в рамках Акції провели інформаційно-профілактичний захід – «Урок безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами». Цікавими конкурсами організатори довели до дітей правила безпечного поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Також школярам було продемонстровано навчальний документальний фільм «Небезпечні знахідки».

Не менш творчо до проведення Акції підійшли і Ружинські рятувальники. Територія 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини перетворилася на справжнє «Місто безпеки», на яке запросили учнів Ружинської гімназії, Зарічанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та місцевих жителів.

Кожен із присутніх мав змогу відчути себе справжнім рятувальником: посидіти за кермом автомобіля, вдягнути пожежні каски та справжнє рятувальне обладнання, сфотографуватися на згадку із вогнеборцями.

Також усі учасники дійства отримали від надзвичайників та організаторів сувенірну продукцію із логотипом ДСНС.

Подібні заходи 18 березня рятувальники також провели на території Новоград-Волинської школи-інтернат, Червоноармійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Малинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Іванопільської гімназії Чуднівського району.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ОДА ...
Наступна новина: Голови ОСББ Львівської ...

КОМЕНТАРІ