У Чернівцях обговорили механізми взаємодії громадськості і влади

У Чернівцях обговорили механізми взаємодії громадськості і влади

20.03.16 11:45 0 678
Громадські активісти та журналісти Кіровограду, Херсону і Чернівців під час засідання круглого столу обмінювались досвідом співпраці з місцевою владою.

Участь в обговоренні взяв міський голова Олексій Каспрук. “У Чернівцях відпрацювано певні механізми залучення громадськості до прийнятті рішень. Це і електронні петиції, і громадські слухання, і публічне обговорення міського бюджету. Також, запроваджується бюджет участі, в рамках якого вже цього року планується виділити 2,5 мільйони гривень на проекти громадян та громадських організацій, – зазначив міський голова. – Багато проектів реалізуються вперше, тому нас цікавить досвід інших міст у їх впровадженні та вдосконаленні”.

Про засоби долучення громадян до прийняття рішень у Чернівцях розповів голова Товариства “Український Народний Дім у Чернівцях” Володимир Старик.

Своїм досвідом у впровадженні механізмів громадської участі в Херсоні та Кіровограді розповіли координатор Херсонського Центру європейської інформації, журналіст Наталя Шальнова та заступник голови Кіровоградської міської громадської організації “Пробудження”, журналіст Василь Левицький.

Окрім того, учасники проекту вивчатимуть механізми громадської участі, які передбачені Статутом територіальної громади нашого міста, зокрема громадські слухання, електронні петиції, громадську експертизу, та обговорять питання новітніх форм комунікації.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ