У Житомирі рятувальники ліквідували пожежу в будинку гуртожитного типу,внаслідок якої госпіталізовано 2 особи,евакуйовано понад 30 мешканців

У Житомирі рятувальники ліквідували пожежу в будинку гуртожитного типу,внаслідок якої госпіталізовано 2 особи,евакуйовано понад 30 мешканців

20.03.16 13:54 0 616
18 березня о 21:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на балконі 4-го поверху п’ятої секції дев’ятиповерхового житлового будинку в м. Житомирі по вул. Потапова,9/11. Це будинок гуртожитного типу, власником якого є ОСББ.

За вказаною адресою було направлено два відділення рятувальників 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста. На місці події з’ясувалося, що пожежа виникла у так званій незадимленій сходовій клітині, яка використовувалася мешканцями в якості кладової і була захаращена дошками, непотрібними в побуті речами та диваном. Вогонь поширився всередину на коридорчик, також заповнений меблями. Пожежа спричинила сильне задимлення в будинку з 4 по 9 поверхи.

По прибуттю рятувальники одразу подали лафетний ствол в осередок займання, проклали на гасіння пожежі рукавну лінію зсередини будинку. Вже о 22:21 пожежа було локалізована.

За результатами проведеної розвідки було встановлено, що частина мешканців будинку самостійно залишили небезпечну зону, але ще досі залишалася загроза іншим жителям. Рятувальники евакуювали більше 30 осіб з верхніх поверхів. У той же час при перевірці кімнат на 4 поверсі газодимозахисники виявили в одній із дальніх помешкань матір, яка сиділа на ліжку в шоковому стані, а поруч у колисці спало немовля. Рятувальники загорнули дитину в ковдру, винесли її та вивели жінку у безпечне місце, викликавши швидку допомогу. Дитина через отруєння продуктами горіння була госпіталізована до дитячої обласної лікарні, на стан її здоров’я задовільний. Також з місця події до 2-ї міської лікарні було госпіталізовано чоловіка, 1992 року народження, який звернувся до швидкої допомоги згодом.

О 22:38 пожежа була остаточно ліквідована. Усі обставини події встановлюються.

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ