Хмельницька область: за добу рятувальники 2 рази ліквідовували загоряння сухої трави

Хмельницька область: за добу рятувальники 2 рази ліквідовували загоряння сухої трави

20.03.16 11:15 0 712
18 березня о 19:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави за межами населеного пункту поблизу села Колибаївка Кам’янець-Подільського району.

Внаслідок сильних поривів вітру пожежа швидко розповсюджувалася, проте завдяки оперативним та професійним діям рятувальників загоряння на площі 0,2 га було оперативно локалізовано о 20:18 та ліквідовано о 20:19.

Того ж дня о 20:32 до рятувальників Деражнянського району надійшло повідомлення про пожежу сухої трави в районному центрі по вул.Свободи.

Рятувальники оперативно прибули на місце події, та пожежу на площі 70 кв.м локалізували о 20:39 та ліквідувати о 20:48.

Внаслідок подій ніхто не постраждав.

Ймовірна причина пожеж – необережне поводження з вогнем.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ВСІХ ГРОМАДЯН З СУВОРИМ ЗАСТЕРЕЖЕННЯМ:

Шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб ваша необережність не стала причиною пожежі сухої трави – ніколи не підпалюйте її на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг та річок, де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави.

Державна служба з надзвичайних ситуацій наголошує про заборону спалювання сухого листя та трави і іншої рослинності на території приватних землеволодінь тому що це може призвести не тільки до пожежі та нещасних випадків, але і є надзвичайно небезпечним. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензопірен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Якщо ж ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову).

Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати. Давайте спільними зусиллями збережемо природу!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Кто такие алкоголики и что ...

КОМЕНТАРІ