Шенгенська віза: головні особливості

Шенгенська віза: головні особливості

21.03.16 20:02 0 828

Якщо ви замислюєтеся про поїздку в Європу, то вам знадобиться отримати шенгенську візу або національну візу тієї країни, куди вам належить відправитися.

Що таке шенгенська віза?

На сьогоднішній день більшість держав Європи входять в так звану Шенгенську зону. Це означає, що для в'їзду в ці країни необхідно отримати шенгенську візу, яка дає право безперешкодно переміщатися по їх території без проходження прикордонного контролю. Однак не слід плутати такі поняття, як «Шенгенська зона» і «Шенгенська угода». Не всі країни, які підписали Шенгенську угоду, скасували паспортний контроль при перетині своїх кордонів, а значить, дія шенгенської візи на них не поширюється. Більше інформації читайте на сайті: http://prostovisa.com.

Які типи і види шенгенської візи існують?

Існує 4 категорії шенгенських віз: A, B, C і D. Розглянемо докладніше кожну з них.

  • Віза категорії A - це так звана транзитна віза, яку необхідно отримувати, якщо ви здійснюєте авіапереліт через країну Шенгенської зони. Для росіян цей тип візи не актуальний: громадяни РФ можуть переміщатися через транзитну зону аеропортів шенгенських країн без отримання транзитної візи. Єдиний виняток: якщо громадянин РФ прибуває в аеропорт Франції прямим рейсом з Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Грузії, Єгипту, Молдови, Туреччини чи України, то наявність транзитної візи обов'язково.
  • Віза категорії B - це також транзитна віза, яка дає право переміщатися по території країни протягом 5 днів. З 2010 року візи категорії B не видаються для країн Шенгенської зони.
  • Шенгенська віза категорії C - найпоширеніший тип візи, який видається всім бажаючим відвідати країни Шенгенської зони на термін до 90 днів. Саме тому віза категорії C називається короткостроковою. Цей вид шенгенської візи видається незалежно від мети поїздки (туризм, бізнес або гостьовий візит). Однак набір необхідних документів для отримання гостьової, туристичної і бізнес-візи відрізняється.

Віза С1 дає право перебування в Шенгенській зоні до 30 днів з одноразовим в'їздом, найпростіше отримати саме її. С2 - шенгенська багаторазова віза (мультивіза), перебування до 90 днів протягом півроку з моменту видачі візи. С3 - шенгенська віза на рік із загальним терміном перебування не більше 90 днів. С3 - це річна мультивіза, яка зазвичай видається бізнесменам, які часто відвідують країни Шенгенської зони з діловими поїздками. Віза С4 видається тільки особливим категоріям осіб, наприклад, дипломатам і політикам. Це - мультивіза з терміном дії від одного року до п'яти років, що дає право перебування в Шенгенській зоні не більше 90 днів. Більшість країн Шенгенської зони видають мультивізу, тільки якщо в паспорті вже є одноразова віза С1, видана тією ж державою.

  • Віза категорії D - це національна довгострокова віза, яка дає можливість тривалого перебування на території країни, що видала цю візу, а також переміщення по території Шенгенської зони не більше 3 місяців протягом півроку. Віза категорії D - це не шенгенська віза, вона видається кожною державою у відповідності зі своїм законодавством.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Як правильно вибрати штори?

КОМЕНТАРІ