В Чернівецькій області рятувальники здійснили рейд по місцях проживання вимушених переселенців

В Чернівецькій області рятувальники здійснили рейд по місцях проживання вимушених переселенців

22.03.16 12:22 0 542
На даний час на території Чернівецької області знайшли тимчасовий притулок 2290 вимушених переселенців, з них 869 дітей, із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. Для успішної адаптації до нових умов проживання людям необхідна допомога та підтримка, тому працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють виїзні рейди по районах області, в ході яких відвідуються місця проживання переселенців, які прибули у Чернівецьку область і живуть тут протягом певного часу.

Так, 21 березня практичні психологи Управління ДСНС провели такий рейд в населених пунктах Хотинського району та поспілкувалися з вимушеними переселенцями. «Для успішної адаптації до нових умов проживання переселенцям необхідна наша допомога та підтримка», – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко. В ході таких бесід велика увага була зосереджена на емоційному стані переселенців, рівні адаптації до нових умов проживання, адже пережиті події можуть закарбуватися в пам’яті та ускладнити цей процес. З дітьми вимушених переселенців було проведено арт-терапію та казко-терапію, яка дозволила вивчити емоційний стан малечі. Окрім цього, психологи провели індивідуальні та групові бесіди з переселенцями, метою якої було вивчення психоемоційних особливостей та труднощів в адаптації. В ході проведених бесід виявлено, що всі переселенці нормально адаптувалися до нового місця проживання.

Такі виїзні рейди, які проводитимуться по всіх районах Чернівецької області і надалі, здійснюються з метою надання допомоги переселенцям краще адаптуватися до нових умов для життя.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ