Чернівецька область: за останні 3 доби рятувальники ліквідували 13 пожеж

Чернівецька область: за останні 3 доби рятувальники ліквідували 13 пожеж

22.03.16 17:04 0 514
Впродовж останніх 3 діб на території Чернівецької області виникло 13 пожеж. Так, 19 березня у селі Шишківці Кіцманського району горіла господарська будівля. Оскільки поруч із господарською будівлею, в якій виникла пожежа, знаходилися житловий будинок та ліня кухня, то існувала загроза перекидання вогню на них. На ліквідацію пожежі виїжджали пожежно-рятувальний підрозділ міста Кіцмань та місцева пожежна команда села Южинець. Вогнеборці локалізували пожежу, запобігши розповсюдженню вогню. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено частково покриття та перекриття господарської будівлі. Рятувальники зберегли від знищення 3 будівлі.

Також за останні 3 доби сталося 7 пожеж через спалювання сухої трави. Зокрема, в селі Снячів Сторожинецького району горіла трава на площі 3,5 га. У Чернівцях на вул. Лук’яновича горіла суха трава на площі 4 га. Рятувальники, які виїжджали на місце події, ліквідували небезпеку, не допустивши розповсюдження вогню. Загальна площа загорання сухої трави склала понад 12 га. На пожежах ніхто не постраждав.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що для виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. Такі пожежі є надзвичайно небезпечні, оскільки вони за лічені хвилини можуть поширитися на значну площу. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ