На Вінниччині судитимуть учасників організованої групи за незаконне виготовлення нафтопродуктів

На Вінниччині судитимуть учасників організованої групи за незаконне виготовлення нафтопродуктів

22.03.16 16:27 0 543
Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи, учасники якої незаконно масово виготовляли нафтопродукти.

Зазначений факт задокументовано працівниками УМВС України у Вінницькій області.

Установлено, що учасники групи, маючи досвід діяльності у сфері обігу нафтопродуктів, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку об’єдналися для незаконного виготовлення нафтопродуктів шляхом прямої перегонки нафти.

На виконання розробленого плану у другій половині 2013 року вони придбали, розмістили та налаштували обладнання для переробки нафти з продуктивністю близько 50 тон на добу, а у 2014-2015 роках на постійній основі здійснювали масове незаконне виготовлення нафтопродуктів.

При цьому, на виробництві був відсутній будь-який контроль якості виготовлених продуктів, порушувались заходи пожежної безпеки та охорони праці, не сплачувався акцизний податок.

Вказані незаконні дії припинені працівниками міліції 23.06.2015.

Під час розслідування накладено арешти на установку по переробці нафти, резервуари, сировину та 64 000 літрів виготовлених нафтопродуктів сумнівної якості.

Дії учасників групи кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1 та ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення підакцизних товарів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, вчинене організованою групою, а також їх зберігання з метою збуту).

Довідково: кожному зі зловмисників загрожує покарання у вигляді штрафу до 204 тисяч гривень з конфіскацією обладнання та незаконно виготовлених нафтопродуктів.

ті
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ