В Житомирській області рятувальники відпрацьовують житловий сектор та роз’яснюють громадянам правила безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальники відпрацьовують житловий сектор та роз’яснюють громадянам правила безпеки життєдіяльності

22.03.16 18:38 0 631
Пічне опалення для більшості вже є пережитком минулого, але, незважаючи на це, ще залишилося чимало тих, для кого це щоденна реальність. Особливе занепокоєння викликає використання пічного опалення людьми похилого віку та інвалідами, котрі лишилися без опіки дітей. Саме у помешканнях таких людей пожежі виникають найчастіше, адже дотримання правил безпечної експлуатації печей дуже клопітна та тяжка праця.

Так, 21 березня рятувальники

спільно з соціальними працівниками провели роз’яснювальну роботу в житловому секторі сіл Озерне, Житинці, Гізівщина, Демківці та Ленівка Гізівшинської сільської ради Любарського району, спрямовану на посилення пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та користування електроприладами. Адже лише з початку 2016 року в районі виникло 4 пожежі, але на щастя обійшлося без жертв.

Під час відвідування будинків селян фахівці не тільки довели до них правила безпеки, а й перевірили їх знання, навчили користуватися опалювальними приладами та печами. Також кожному господарю вручалися пам'ятки, в яких зазначені основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації електрообладнання й пічного опалення. Обов’язково наголошувалося на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі.

Управління ДСНС в області звертається до громадян з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером «101»!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Валерій Коровій: ...

КОМЕНТАРІ