"Хочу бачити наше місто чистим і зеленим" - Мар’яна ПРОДАН,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

"Хочу бачити наше місто чистим і зеленим" - Мар’яна ПРОДАН,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

22.03.16 09:30 0 683
Прийшовши в міську раду, я розумію, що мені дали аванс довіри. Я балатувалась вперше і те, що я є депутатом, – результат роботи всієї команди «свободівців» і тих, хто працював в штабах. Частина мого округу №17 перейшла в «спадок» від однопартійця Віталія Бурка. В тій частині мені було легше, бо Віталій вже мав авторитет і довіру в мешканців. Тому, фактично, я продовжую роботу свого колеги. Проблеми на окрузі типові для міста та й, зрештою, для України в цілому. В якомусь дворі потрібні бруковані доріжки, десь є потреба в дитячому майданчику, а ще в іншому випадку потрібен ремонт під'їзду.

Один раз в місяць відбувається прийом громадян. Люди звертаються з різноманітними наболілими проблемами. Звертаються малозабезпечені мешканці, яких дуже багато. Звичайно, що хочеться допомогти кожному, але депутатський фонд, на жаль, є обмеженим.

Мої однопартійці, які були попередньої каденції, провели колосальну роботу з покращення добробуту в нашому місті. Тому я маю в кого попросити допомоги і отримати мудру пораду. Дуже тішить, що є різноманітні програми, де мешканці, спільно з міською владою, в процентному співвідношенні можуть реалізувати свої проекти. Це значно полегшує людям втілювати в життя свої ідеї.

Хочу бачити наше місто чистим і зеленим. Щоб у ньому було якнайбільше відпочинкових зон, де б могли прогулюватись мами з дітками, старші люди, відпочивати молодь. На жаль, часто забудовники не звертають на такі речі увагу, все більше “забетоновують” нас. Тому я завжди на стороні громади, яка відстоює своє право мати біля свого будинку зелені острівки. Що стосується чистоти міста, то хочеться бажати кращого. Ми можемо тисячу раз нарікати на комунальників, але починати треба з себе. Коли йде мама з дитиною і кидає папірець на землю, повірте, ця дитина виросте і буде робити так само. Коли відпочиваємо на природі і залишаємо за собою гори сміття, яке потім вітер розносить по всій околиці, то хто винен? Комунальники? І ти хоч під носом сміттєвий бак постав, більшість полінується пройти два кроки, щоб викинути туди сміття. Чому більшість? Це видно на берегах наших Бистриць. Якби більшість людей прибирали за собою, то не була б така плачевна картина. Тому я за створення муніципальної інспекції, яка б мала повноваження штрафувати порушників. Ніхто добровільно не стане законослухняним громадянином. Це повинно закарбуватися в пам'яті, а дітям перейти від їхніх батьків. Дуже важко привчити людину до дисципліни і порядку, якщо вона більшу частину свого життя чинила по-іншому.

Але я – оптиміст. І впевнена, що ми станемо могутньою, економічно сильною державою, яку будуть поважати в цілому світі. Все у наших руках!

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатці продовжують ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ