В Івано-Франківську провели акцію на підтримку людей із синдромом Дауна

В Івано-Франківську провели акцію на підтримку людей із синдромом Дауна

22.03.16 15:13 0 679
На Вічевому майдані Івано-Франківську 21 березня, в Міжнародний день людини з синдромом Дауна, відбулася акція на підтримку «сонячних людей». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Батьки з такими дітьми та волонтери дарували перехожим жовті повітряні кульки, разом співали і танцювали. У багатьох були розпізнавальні знаки – кольорові шкарпетки.

До проведення акції долучилися різні громадські організації, зокрема спільнота «Дар любові», яка входить у міжнародний християнський рух «Віра і світло». За словами волонтера Марії Степуляк, акцію проводять для того, щоб «привернути увагу суспільства, що такі люди є, що вони не невидимки, що вони потребують прийняття і визнання».

«Вони є, вони красиві, вони щасливі, насправді це звичайні дітки, тільки з синдромом Дауна, і якщо з ними займатися, то вони досягають великих результатів», – каже Галина Мондюк, яка виховує «сонячну дитину».

За задумом організаторів акції, наприкінці хотіли запустити кульки у небо. Однак згодом вирішили не забирати їх у дітей. А усіх охочих запросили до спільної фотографії.

Батьки мріють, що з часом в Івано-Франківську буде майстерня, де б діти могли займатися.

А студенти національного медичного університету – члени Європейської студентської медичної асоціації (EMSA) для дітей з синдромом Дауна підготували «Лікарню для ведмежат», під час якої допомагають малечі долати страх перед білими халатами.

У світі Міжнародний день людини з синдромом Дауна відзначають із 2006 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: обласний ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ