Хто такий слюсар-сантехнік

Хто такий слюсар-сантехнік

22.03.16 21:42 0 1223

Слюсар-сантехнік (сантехнік) - це робітник, який займається ремонтом і налагодженням різного сантехнічного обладнання. Його праця приносить нам комфорт, зручності і створює умови для повноцінного відпочинку і продуктивної роботи. Він підтримує сприятливий штучний клімат в робочих і житлових приміщеннях, справну роботу каналізації водопроводу. Також його робота полягає в монтажі і ремонті системи опалення, газо - і водопостачання, каналізації. Ще він займається наглядом за апаратурою, системами трубопроводу і системою пожежогасіння. До речі, якщо ви житель Києва і вам потрібна допомога сантехніка, то замовити виклик ви можете на сайті: km7.in.ua.

Від минулого до наших днів

Ця професія з'явилася в Давньому Римі в період процвітання цілих систем водовідводів, стоків і фонтанів в будинках знатних і багатих людей. Саме в ті часи і з'явилися родоначальники сучасних слюсарів-сантехніків.

Йшов час, професія удосконалювалася, також як і майстри, і тепер наше сучасне життя неможливо уявити без сантехніка, адже часто відбуваються складні аварії, а без них життя буде вкрай складним. Однак на наших сантехніків (їх не порівняти з їх європейськими колегами), було накладено поганий «відбиток», нам всім здається, що слюсар-сантехнік - це неохайна людина, яка "не просихає", часто виражається "матом" і хто просить за будь-яку найменшу роботу пляшку горілки.

Згодом ситуація змінилася, тепер такого «сантехніка» неможливо зустріти, хіба що десь в глибинці. Сучасні слюсарі-сантехніки дорожать своєю репутацією, адже це професійні працівники, що володіють спеціальною освітою. Вся справа у відповідальності цієї роботи, оскільки з роками сантехнічне обладнання досить ускладнилося і робота з ним вимагає певних навичок і знань на ринку послуг. Йому доводиться завжди шліфувати свої знання і вміння, цікавитися новітніми технологіями в області сантехніки і навіть в якійсь мірі бути дизайнером, оскільки в нинішній час всі комунікації ховають за стінами, йому потрібно вирішувати проблеми відповідно до проектів.

Ця професія затребувана не тільки в населених пунктах, а й при зведенні нових об'єктів, коли проводяться роботи по монтажу систем опалення, каналізації, водопостачання і налагодження сантехнічного обладнання. Слюсар-сантехнік займається гнучкою, розміткою, різанням металу, складанням, нарізуванням різьблення. У житлово-експлуатаційній конторі його робота полягає в ремонті цих систем і спостереженні за їх експлуатацією.

Загальні знання можна отримати в спеціалізованих коледжах, а в разі неможливість продовжувати навчання можна отримати бракуючий досвід від професійного наставника. Маючи ж бажання вдосконалюватися, можна й у ВУЗі та отримати диплом "інженера комунікаційних систем".

У нинішніх умовах ця робота вимагає моторності, точності в діях, кмітливості та спостережливості. Досить високі запити пред'являються до зору сантехніка (через роботу в заповнених паром приміщеннях і в умовах недостатньої освітленості), до його окоміру (наприклад, розмітка місць кріплення обладнання). У нього повинні бути добре розвинені слух (для визначення стану систем по звуку), дотик, образна пам'ять (знання особливостей устрою всієї системи), кінестезія - «м'язове почуття» (наприклад, при затягуванні різьблення), нюх (для визначення витоку газу), мислення.

У сучасному світі слюсар-сантехнік це затребувана професія. З року в рік потреби в сантехнічних послуг зростають і хоч його робота не така вже й помітна в нашому суспільстві, саме він головний і незамінний на місці аварії і завдяки саме його роботі і можлива наше комфортне (зручне) життя.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Як безкоштовно розмістити ...

КОМЕНТАРІ