На Вінничині завершено перезатарення пестицидів у Барському районі

На Вінничині завершено перезатарення пестицидів у Барському районі

23.03.16 12:59 0 575
За повідомленням Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації продовжується робота щодо повного очищення території області від непридатних хімічних засобів захисту рослин (пестицидів), які є власністю територіальних громад.

Завершені роботи з перезатарення та складування непридатних пестицидів у всіх 13-ти районах області, розпочаті у 2015 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища,

Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління Державної служби України у Вінницькій області відповідно до укладених договорів з сільськими радами в березні 2016 року завершив перезатарення пестицидів ще у одному районі області – Барському.

У 2016 році роботи з перезатарення та складування непридатних пестицидів продовжуватимуться і включені до переліку першочергових заходів, які фінансуватимуться в поточному році. На їх фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачається виділити 1217 тис.грн.

Як повідомив під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ілля Дяконович: «На даний час в області, включаючи Барський район, здійснено перезатарення 330 тонн непридатних хімічних відходів. Вони готові до вивезення й утилізації. Тож маємо п'ять районів повністю чистих від пестицидів»,- запевнив посадовець.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ