Вінничина:

Вінничина: "Наш обов'язок бути поруч"

23.03.16 18:46 0 625
З метою захисту та вирішення проблем одиноких громадян похилого віку, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, та інших вразливих категорій 21.03.2016 року у приміщенні обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації І.Івасюка за участю представників Департаментів облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики, освіти та науки, охорони здоров'я курортів, служби у справах дітей, обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представників товариства Червоного хреста та Вінницької міської Ради проведено робочу зустріч.

В ході проведення було обговорено роботу територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

За словами Директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Н.Заболотної на даний час в області працюють 33 центри, в тому числі 27 – в сільській місцевості. Кількість працівників в них становить – 20354 осіб.

Найбільше навантаження має Томашпільський район, де 1–го працівника припадає 15 одиноких громадян, у Вінницькому районі їх кількість становить майже 14, а у Літинському - 12. 584 громадян проживає у будинках –інтернатах геріатричного профілю. Зазначеній категорії осіб надаються всі послуги, визначені чинним законодавством.

В той же час, є проблема надання таких послуг громадянам, які мають дітей та родичів (але які не живуть з ними), і не підпадають відповідно до чинного законодавства в категорію осіб, які мають право для надання послуг таких центрів.

Крім того, за словами директора обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді О. Стоялової на даний час в області нараховується більше 5 тис. сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, та теж потребують відповідної допомоги з боку влади. Супроводом охоплені лише 20% (973 сім'ї).

Директором Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Л.Грабович було наголошено про необхідність розбудови хоспісної допомоги в області.

Окремим питанням було розглянуто питання навчання працівників територіальних центрів для надання більш якісних послуг громадянам області.

Представниками управління у справах національностей та релігій, товариства Червоного хреста та Вінницької міської Ради було висловлено готовність до співпраці.

За результатами наради готується відповідне доручення заступника голови – директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації І.Івасюка щодо вдосконалення надання та розширення послуг зазначеній категорії осіб.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ