Представники луцької медичної спільноти взяли участь в обговоренні актуальних питань сімейної медицини та педіатрії в місті Києві

Представники луцької медичної спільноти взяли участь в обговоренні актуальних питань сімейної медицини та педіатрії в місті Києві

23.03.16 18:06 0 652
Представники медичної спільноти міста наприкінці минулого тижня були відряджені до міста Києва та взяли участь в заходах, де піднімалися актуальні питання галузі охорони здоров'я. Так, зокрема, за сприяння Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства охорони здоров'я України, Української асоціації сімейної медицини був проведений дводенний тренінг «Ефективне консультування з питань вакцинації проти полімієліту». Від Волинської області участь у тренінгу взяла Лідія Кривдік, головний лікар КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», яка водночас є головним позаштатним спеціалістом із загальної практики – сімейної медицини управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації. Так, впродовж двох днів фахівці з різних областей України обговорили найактуальніші питання, що стосуються ситуації навколо вакцинації від поліомієліту в країні, діючі програми та невідкладні заходи, які необхідні для захисту дітей від невиліковної хвороби. На тренінгу наголошувалась на ролі сімейного лікаря в організації вакцинопрофілактики, який повинен не лише знати історію хвороб родини, а й володіти комунікативними навичками, які б дозволяли розвіювати існуючі у суспільстві міфи та переконувати батьків захистити своїх дітей від багатьох хвороб (зокрема, й поліомієліту) шляхом вакцинації.

До слова, нещодавно Посол Європейського Союзу, посли Канади і Франції оприлюднили Заяву, в якій закликали продовжити вакцинацію дітей проти поліомієліту в Україні, не розповсюджувати необ'єктивні та неправомірні чутки щодо якості вакцини, яка є підтвердженою на міжнародному рівні, не дозволити корупції і політиці стати на шляху громадського здоров'я та захисту українських дітей. Натомість докласти усіх зусиль, аби усі діти, які не отримали необхідної кількості доз ОПВ-вакцини, змогли отримати її якомога швидше і бути захищеними. Як відомо, Україна на сертифікована як звільнена від циркуляції дикого поліовірусу, але входить до тих територій, де така циркуляція може бути поновлена. Лише охоплення вакцинацією 95% дітей може спинити циркуляцію поліовірусу та забезпечити колективний імунітет, аби вберегти країну від страшної, невиліковної хвороби.

Крім того, під час заходу були розглянуті й питання організації роботи центрів первинної медико-санітарної допомоги в умовах здійснення реформ з децентралізації, їх оснащення згідно існуючих вимог, розробки локальних формулярів лікарських засобів тощо.

У цей час (17-18 березня) міський педіатр управління охорони здоров'я міської ради Світлана Ніколаєнко взяла участь у науково-практичній конференції «Актуальні питання клінічної, соціальної педіатрії та дитячої неврології», що проходила на базі Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. Під час заходу порушувалися найбільш болючі проблеми педіатрії, стратегічні напрями розвитку галузі, а також були розглянуті питання соціальної педіатрії, орфанних захворювань, дитячої неврології та психіатрії, реабілітації дітей тощо.

Згадані заходи дали можливість їх учасникам отримати нові знання і вирішити низку важливих питань майбутнього розвитку сімейної медицини та педіатрії.

Управління охорони здоров'я міської ради

(724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ