У Волинській області рятувальники закликали сільських посадовців до активної співпраці для запобігання пожежам в екосистемах

У Волинській області рятувальники закликали сільських посадовців до активної співпраці для запобігання пожежам в екосистемах

23.03.16 16:29 0 595
22 березня працівники Маневицького райвідділу Управління ДСНС України у Волинській області провели робочу зустріч з головами сільських та селищних рад Маневицького району Волинської області. Під час наради йшлося про заходи із запобігання випадкам спалювання сухої рослинності та недопущення пожеж в екосистемах.

Рятувальники ДСНС зазначили, що з настанням теплої та сухої погоди стрімко зростає кількість пожеж у лісових масивах, на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей. Свідомо порушуючи вимоги пожежної безпеки, громадяни часто не замислюються над тим, наскільки масштабною може бути шкода і для довкілля, і для людей.

Співробітники ДСНС поінформували, що основними причинами таких пожеж є необережно кинутий недопалок на узбіччя автошляху, непогашене вогнище на місці відпочинку, а також банальне спалювання посуші, підкресливши, що вирішальним фактором цієї закономірності є саме людська недбалість.

Крім того, представники ДСНС наголосили, що відповідно до чинного законодавства посадовці органів місцевого самоврядування зобов'язані організовувати навчання населення за місцем проживання правилам пожежної безпеки. Кожному представнику сільських та селищних рад, яких у Маневицькому районі налічується 32, роздані друковані матеріали із роз’ясненням правил пожежної безпеки та витягами із законодавства щодо відповідальності, передбаченої за несанкціоноване спалювання сухої рослинності.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Житомирщина: в область ...

КОМЕНТАРІ