У Волинській області рятувальники та екологи об’єднали зусилля та вчать населення не палити суху траву

У Волинській області рятувальники та екологи об’єднали зусилля та вчать населення не палити суху траву

23.03.16 17:19 0 665
На території області посилено роботу з попередження пожеж у природних екосистемах. 22 березня організовано спільні заходи працівників Горохівського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області та Держекоінспекції Горохівського району. Їх мета - пояснити громадянам, якої шкоди завдають пожежі у природних екосистемах та нагадати, що винуватцями переважної більшості пожеж є людина.

На території Звиняченської сільської ради учасники рейду спілкувалися з місцевими жителями щодо дотримання правил пожежної безпеки, вручили застережні листівки, що нагадують про першопричини пожеж. Приємно, що переважна більшість мешканців краю знають правила безпеки та уміють загасити невелику пожежу.

Та все ж не всі усвідомлюють небезпеку, яку несе у собі вогонь, випущений з рук людини. Ось так байдуже до всього живого, створеного природою, вчинив 72-річний мешканець села Звиняче, який запалив сухотрав’я. Результат його «діяльності» видно на фотознімках, а все живе, що ще спить у цій сухій траві, чекаючи тепла, вже сонця не побачить ніколи. Чоловік відбудеться штрафом, бо за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків працівник екоінспекції склав протокол про адміністративне правопорушення.

Такі спільні рейди рятувальників та екологів будуть проводитись і надалі на території всієї Волинської області аби вплинути на свідомість громадян та зняти раз і назавжди проблему з палами сухої трави.

Також громадянам варто пам’ятати: за самовільне випалювання рослинності або її залишків та опалого листя, випалювання стерні, луків, пасовищ Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штрафні санкції: від 170 до 340 гривень – громадянам, від 850 до 1190 гривень – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків передбачена кримінальна відповідальність.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ