Житомирщина: депутати заслухали звіт ОДА щодо економічного та соціального розвитку області у 2015 році

Житомирщина: депутати заслухали звіт ОДА щодо економічного та соціального розвитку області у 2015 році

23.03.16 17:35 0 646
22 березня, відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань обласної ради під головуванням депутата Олени Галагузи за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути і першого заступника голови облради Володимира Ширми.

Депутати розглянули більше 20 питань. Серед них – питання про стан виконання та результати галузевих регіональних програм, внесення змін до них, звіт про виконання обласного бюджету за 2015 рік, питання щодо навчальних закладів та закладів культури, подання електронних петицiй та ін.

Члени комісії заслухали звіт обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік, який озвучив заступник начальника департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Віктор Градівський.

За його словами, у минулому році в рамках Програми виконувалося 27 регіональних програм на загальну суму більше 84 млн грн.

За звітний рік у промисловості вдалося досягти росту на 9,8%, обсяги виробництва зросли у легкій, фармацевтичній галузях, металургії, машинобудуванні.

У сільському господарстві було зменшено виробництво на 8%, що зумовлено погодними умовами. Проте у тваринництві загалом спостерігався ріст на 3%.

Продовжується робота у сфері інвестиційної діяльності. Одним з найбільших проектів у минулому році, який почав реалізовуватися, стало залучення на Житомирщину німецької компанії «Кромберг енд Шуберт Україна». У цілому за 2015 рік було залучено іноземних інвестицій у сумі 4,5 млн доларів США.

Незважаючи на економічну ситуацію та зменшення експорту, спостерігається збереження позитивного сальдо зовнішньої торгівлі – майже 200 млн доларів США.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Вінничині студенти і ...

КОМЕНТАРІ