Житомирщина: у формі тематично-пізнавальної гри для шкільної молоді рятувальники провели Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: у формі тематично-пізнавальної гри для шкільної молоді рятувальники провели Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

23.03.16 13:30 0 565
21 березня на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 міста Бердичів відбулася громадська Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку ініціатори провели у формі тематично-пізнавальної гри.

До проведення заходу окрім рятувальників також долучились представники органів влади, міської організації Товариства Червоного Хреста України, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Для полегшення участі у пізнавальній грі акція була розділена на декілька етапів, перший із них мав назву станція «Фізична». Тут учасники демонстрували ті фізичні якості, які притаманні людям мужньої професії.

На етапі під назвою «Медичний» тренери з першої невідкладної допомоги Бердичівської міської організації Товариства Червоного Хреста України навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги. Діти сміливо накладали імпровізовані шини, вчились робити непрямий масаж серця і штучне дихання на роботі-тренажері. І варто зазначити, це у них виходило пречудово. Командна згуртованість і певні знання допомогли учасникам швидко приводити до тями умовного потерпілого.

На станції «Безпечна» школярі просто сяяли своїми знаннями щодо дій у разі виникнення пожежі, при виявленні вибухонебезпечного предмету, поведінки в побуті та в лісі тощо. Також із запропонованих речей діти навчались комплектувати так звану «екстрену валізу».

Проте найбільший інтерес у дітей викликав етап «Протипожежний», яким керували фахівці ДСНС. Діти практично відпрацьовували свої набуті знання та вчилися разом із рятувальниками користуватися вогнегасником. Навіть викладачі школи з цікавістю вслуховувались та разом з дітьми приймали активну участь.

Після всіх випробувань голосною сиреною та бойовим розгортанням була розпочата ліквідація умовної пожежі. Загальну повагу й очевидне захоплення у присутніх викликала рятувальна техніка, представлена окремими зразками, способи порятунку людей та демонстрація обладнання для безпечної роботи у різних умовах.

Усі команди були відзначені грамотами від співробітників ДСНС та адміністрації школи. І хоча свято закінчилося, отримана інформація та навички, якими оволоділи хлопчики та дівчата під час заняття, супроводжуватимуть їх у подальшому житті.

22 березня громадські Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» також були проведені у Брусилівському та Андрушівському районах області. Під час даних заходів співробітники ДСНС організували виставку пожежної техніки та обладнання. У доволі цікавій та ігровій формі з дітьми були проведені конкурси і вікторини під час яких вони ознайомились з практичною роботою Служби порятунку та пригадали, як потрібно поводитися у різних життєвих ситуаціях.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку продовження ...

КОМЕНТАРІ