В Закарпатській області тячівські рятувальники вчили громадян,як уникнути пожежі вдома й на роботі

В Закарпатській області тячівські рятувальники вчили громадян,як уникнути пожежі вдома й на роботі

23.03.16 15:32 0 582
Із початку цього року в Тячівському районі виникло 27 пожеж. Дві з них трапилися на території с. Руське Поле. При цьому за весь 2015 рік у згаданому населеному пункті сталося 4 загорання, що свідчить про негативну тенденцію до збільшення кількості пожеж. У зв’язку з цим 22 березня працівники Тячівського райвідділу ДСНС спільно з правоохоронцями та енергетиками провели пожежно-профілактичне відпрацювання с. Руське Поле.

Насамперед учасники відпрацювання організували нараду в приміщенні Русько-Полівської сільської ради. Спочатку представники Держслужби з надзвичайних ситуацій довели до відома присутніх аналіз виникнення пожеж на території Тячівського району загалом і села Руське Поле зокрема. Далі поінформували сільського голову та працівників сільради про правила пожежної безпеки в державних установах і нагадали порядок користування первинними засобами пожежогасіння.

Після офіційної частини рятувальники пройшлися селом та поспілкувалися з місцевими мешканцями. Когось зупиняли просто на вулиці й вручали інформаційні листівки на тему правил пожежної безпеки в побуті, до інших завітали додому. Із дозволу господарів представники ДСНС оцінювали стан дотримання пожежної безпеки в будинку й давали рекомендації щодо усунення певних недоліків. Зокрема, в одного з мешканців села фахівці помітили тріснутий димар і порадили чоловіку поштукатурити трубу. Той, у свою чергу, пообіцяв зробити все якомога швидше. Загалом же рятувальники поспілкувалися з власниками обійсть про правила пожежної безпеки та, зважаючи на початок весняно-польових робіт, застерегли від випалювання сухої трави й сміття.

Не забули учасники заходу і про найменших мешканців Руського Поля. Рятувальники завітали до місцевого дитячого садочка, де провели пізнавальну лекцію для 25 дітей віком 4-5 років. Малечі розповіли, що не варто гратися з сірниками та куди треба дзвонити в разі виникнення пожежі. Діти не залишилися байдужими до розмови: їх цікавило, скільки виникає пожеж у районі, що саме горить і від чого трапляються загорання. На всі запитання допитливі дітлахи отримали змістовні відповіді від працівників ДСНС. Насамкінець вихованцям дитсадка вручили яскраві листівки на протипожежну тематику.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокурори домоглися ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ