Тернопілля: на Бережанщині члени кооперативу планують посадити малину на площі понад 10 га

Тернопілля: на Бережанщині члени кооперативу планують посадити малину на площі понад 10 га

23.03.16 10:31 0 846
В Бережанській райдержадміністрації відбувся семінар-нарада з питань розвитку кооперативного руху на Бережанщині. В семінарі взяли участь представники 8 сільських кооперативів, створених у 2015 році, спеціалісти дозвільних служб, управління агропромислового розвитку райдержадміністрції. Особливими гостями були представники кооперативного руху із Стрийщини, де на початку ХХ століття виникли перші українські кооперативи в Галичині.

У вступному слові голова райдержадміністрації В.М.Петровський проінформував присутніх про плани та перспективи розвитку кооперації на Бережанщині.

Голова правління кредитної спілки «Вигода» Марія Сюма поділилася досвідом реалізації аналогічних проектів через кредитну спілку «Вигода».

Учасники зібрання обговорили організаційні питання створення районного кооперативу, дійшли спільної думки щодо його назви та вибрали голову і керівний склад.

Головою районного кооперативу «Бережанський край» обрано Ярослава Петровича Мацьковськогоіз с.Куропатники, а його радниками – Ярослава Хмарного з с.Волощина, Івана Олексюка з с.Літятин, Олега Проціва з с.Куряни, Олега Павліва з м.Бережани.

Цієї весни члени кооперативу посадять більше 100 тисяч саджанців малини на площі понад 10 га.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Триває семінар-тренінг для ...

КОМЕНТАРІ