Польські колеги підготували тернопільських рятувальників до роботи зі спеціальним автомобілем хімічного захисту

Польські колеги підготували тернопільських рятувальників до роботи зі спеціальним автомобілем хімічного захисту

23.03.16 19:37 0 603
Вже багато років триває плідна співпраця між тернопільськими рятувальниками та вогнеборцями з Шльонського воєводства Республіки Польща. Польські колеги не лише діляться з працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій передовим європейським досвідом, а й допомагають впроваджувати новітні технології у діяльність пожежно-рятувальної служби в сфері попередження катастроф та інших надзвичайних ситуацій, надання невідкладної допомоги у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та подій.

Зокрема, в період з 14 по 18 березня на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області кваліфіковані фахівці з Польщі готували тернопільських рятувальників до роботи зі спеціальним автомобілем хімічного захисту, обладнаного на базі шасі Jelcz та подарованого українським колегам у грудні 2015 року. Даний транспортний засіб призначений для ліквідації наслідків аварій, пов'язаних з викидом у навколишнє середовище різноманітних шкідливих хімічних речовин та ліквідації інших надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

В ході п'ятиденного навчання співробітники Служби порятунку «101» під керівництвом польських інструкторів, здобули необхідні знання та навики, потрібні для роботи з сучасним оснащенням даного автомобіля, про що успішно склали іспити та отримали відповідні сертифікати. Відтепер нова спецтехніка перебуватиме у бойовому розрахунку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі земельні ...
Наступна новина: На Вінничині прокурорське ...

КОМЕНТАРІ