У Тернополі земельні ділянки для учасників АТО відповідають всім санітарним нормам

У Тернополі земельні ділянки для учасників АТО відповідають всім санітарним нормам

23.03.16 19:14 0 569
До Тернопільської міської ради надійшло 1381 звернення від учасників АТО щодо виділення їм земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку. Наразі земельні ділянки на вул. Микулинецькій отримали 733 заявники, з яких 572 завершили усю процедуру оформлення документів. Міська рада працює над проектом, щоб іншим заявникам-учасникам АТО виділялися землі у напрямку Львівської траси.

Дозвіл на відведення земельної ділянки на вул. Микулинецькій учасникам АТО та малозабезпеченим був наданий відповідно до рішення сесії Тернопільської міської ради. Також рішенням органу місцевого самоврядування підприємству з виробництва асфальту, який розміщений неподалік цієї вулиці, надана інша земельна ділянка. Враховуючи це, асфальтовий завод буде перенесений та санітарно-захисна зона повністю зникне.

Землі на вул. Микулинецькій, санітарно-епідеміологічною службою, за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження ґрунту та потужності поглинутої дози зовнішнього гамма-випромінювання землі, визнано придатними для будівництва. Також було проведено лабораторне дослідження на виявлення залишкових кількостей пестицидів. Відповідно до усіх висновків, досліджені взірці ґрунту відповідають усім вимогам.

«Землі, які виділені для учасників АТО, відповідають санітарним нормам. Відповідно до наданих нам сертифікатів від обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України, жодних відхилень щодо наявності чи радіоактивних, чи бактеріологічних елементів у ґрунті не виявлено, - розповідає начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. - Такий результат проведених досліджень ще раз підтверджує, що земельні ділянки можуть бути використані під індивідуальне будівництво житлових будинків, господарських споруд та садівництва».

Як зазначає головний архітектор міста Василь Бесага, у 2016-2017 роках, відповідно до програми оновлення містобудівної документації, заплановано розроблення детального плану мікрорайону «Південний», який включає також земельну ділянку на вул. Микулинецькій.

До слова, Тернопільська міська рада на вул. Микулинецькій допомагає впорядковувати земельні ділянки для учасників АТО, зокрема працівники комунальних підприємств проводили рекультивацію ґрунтів та прокладання доріг, здійснюється оформлення проектно-кошторисної документації, яка необхідна для підведення інженерних комунікації.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Польські колеги підготували ...

КОМЕНТАРІ