В Тернополі леонід Бицюра взяв участь у презентації книги спогадів про відомого педагога Романа Гром’яка

В Тернополі леонід Бицюра взяв участь у презентації книги спогадів про відомого педагога Романа Гром’яка

23.03.16 17:51 0 632
21 березня у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка відбулась презентація книги спогадів про відомого українського вченого, громадсько-політичного діяча, педагога Романа Гром’яка «Вертепи долі». Участь у заходів взяв заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Роман Гром’як - це ціла віха в історії філологічного факультету та університету. У наших спогадах він залишається насамперед науковцем зі світовим іменем, якого знали і любили не тільки в Україні, а й за кордоном, професором Ягеллонського університету, що в Кракові, Українського вільного університету, що в Мюнхені. Він удостоївся численних нагород за свої наукові досягнення та літературну діяльність», - розповіла декан факультету філології та журналістики Тетяна Вільчинська.

Заступник міського голови перед присутніми зазначив, що в особі Романа Гром’яка українці втратили не просто знаного франкознавця, науковця й публіциста, а й талановитого державотворця.

«Роман Гром’як зумів об’єднати довкола себе людей, котрі прагнули працювати над словом та шукати істину. «Повага завжди породжує взаємоповагу, без чого неможлива згуртованість і цілеспрямованість усіх живущих в Україні у справі побудови демократичної правової держави, де талановита праця є підвалиною добробуту і вільного розвитку як окремої особи, так і народу в цілому», казав Іван Франко. Цей принцип і взяв за основу професор Гром’як у своїй громадсько-політичній діяльності», - додав Леонід Бицюра.

Довідка: Роман Гром’як (21 травня 1937, с. Глушин Львівської області - 3 травня 2014, м. Тернопіль) - український літературознавець, літературний критик, громадський діяч. Кандидат філософських наук, доктор філологічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи. Член Спілки письменників України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині студенти і ...
Наступна новина: Представники луцької ...

КОМЕНТАРІ