Делегація з Тернопільщини побувала із офіційним візитом у м. Варшава Мазовецького воєводства

Делегація з Тернопільщини побувала із офіційним візитом у м. Варшава Мазовецького воєводства

23.03.16 16:48 0 623
17-18 березня 2016 року делегація Тернопільської області у складі Степана Барни, Ігоря Вонса, Віталія Луя та Ольги Колос перебувала із офіційним візитом у м. Варшава Мазовецького воєводства. В результаті проведених перемовин напрацьовано перспективні напрямки співпраці між Мазовецьким воєводством та Тернопільською областю. Зокрема опрацьовано питання підтримки адміністрації у сфері інвестиційної діяльності, представлення досвіду воєводства у сфері регіональної політики та переваг децентралізації.

В рамках перебування відбулась низка зустрічей, зокрема із Маршалком Мазовецького воєводства п. Адамом Струзіком, із представниками Вищої Педагогічної Школи ім. Я. Корчака та Головної Школи Сільського Господарства у Варшаві.

Висловлені головою облдержадміністрації Степаном Барною пропозиції щодо співпраці, інформація про інвестиційний потенціал Тернопільської області викликали значний інтерес у польської сторони Враховуючи взаємне зацікавлення в подальшому розширенні співпраці, сторони дійшли згоди стосовно необхідності укладення Угоди про співробітництво між нашими регіонами, проект якої було представлено на розгляд польській стороні.

Одночасно, Степан Барна запросив Маршалка разом із делегацією зацікавлених підприємців Мазовецького воєводства взяти участь у Міжнародному інвестиційному форумі у м. Тернополі, який відбудеться 19-20 травня 2016 року.

Також, сторони домовились про налагодження спільної проектної діяльності, стажування державних службовців з метою вивчення передового польського досвіду управління проектами.

В ході зустрічі обговорювались також перспективи партнерства в освітній сфері. Пропозиція польської сторони полягала у налагодженні співробітництва вищих навчальних закладів Тернопільської області та Мазовецького воєводства, реалізації спільних проектів в освітній сфері, та можливості проходження студентами практики у ВНЗ Польщі.

Під час зустрічі із представниками Головної Школи Сільського Господарства у Варшаві йшлося про можливості налагодження спільної діяльності у сфері сільського господарства, стажування зацікавлених фермерів з Тернопільщини у Польщі, проведення спільних заходів у галузі розвитку агропромислового комплексу, таких як семінари, круглі столи тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в область ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ