У Рівненській області рятувальники провели профорієнтаційну роботу з учнями старших класів та нагадали школярам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники провели профорієнтаційну роботу з учнями старших класів та нагадали школярам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

23.03.16 16:27 0 537
21 березня співробітники Здолбунівського районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області провели профорієнтаційну роботу із учнями 8-11-х класів загальноосвітньої школи села Здовбиця Здолбунівського району, щодо відбору школярів як кандидатів до вступу у вищі навчальні заклади системи ДСНС України.

З метою заохочення учнів старших класів до професії рятувальника, працівники Служби порятунку продемонстрували фільм про Державну службу України з надзвичайних ситуацій та порядок вступу і проходження навчання у навчальних закладах, що готують фахівців ДСНС. Рятувальники закликали усіх охочих присвятити своє життя рятувальній справі, щоб приходити на допомогу першими у будь-яких екстремальних ситуаціях, вміти викликати у людських серцях почуття захищеності від надзвичайних ситуацій та стабільності у завтрашньому дні.

Крім того, щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення пожеж чи інших надзвичайних ситуацій, рятувальники провели для школярів лекцію по пожежній безпеці та цивільному захисту, а також розповіли про основні правила безпеки життєдіяльності. Адже кожен повинен знати та в разі потреби застосовувати на практиці вміння поводитися в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Від цього без перебільшення залежить їхня безпека, здоров’я, а іноді навіть життя.

Разом з тим, дітям розповіли про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, а також план дій під час радіаційної небезпеки. Зупинилися на конкретних прикладах про небезпеку необережного поводження із вогнем у лісових масивах краю, розповіли про наслідки пожеж, які виникають через нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Учням також продемонстрували, як правильно користуватись вогнегасником у випадку виникнення пожежі.

По закінченню, працівники Служби «101» роздали учням інформаційні листівки та пам’ятки на різну тематику безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ