Майбутні юристи відвідали музей історії органів прокуратури Рівненської області

Майбутні юристи відвідали музей історії органів прокуратури Рівненської області

23.03.16 13:18 0 583
22 березня, студенти навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування відвідали музей історії органів прокуратури Рівненської області.

Цікаву екскурсію для них провели ветерани органів прокуратури: Олександр Коташевський - голова Ради ветеранів війни та праці прокуратури Рівненської області та Валентин Самороков – доцент кафедри спеціальних юридичних дисциплін інституту.

Вони розповіли студентам про історію виникнення професії прокурора, створення прокуратури на території нашої області, про людей, які працювали та працюють в ній, а також цікаві справи, які довелося розслідувати слідчим на території нашого регіону.

Окрему увагу було приділено співробітникам прокуратури - учасникам Великої Вітчизняної війни, а також тим, хто загинув при виконанні службових обов'язків. Із музейних вітрин відвідувачі також дізналися, що серед прокурорів є й науковці, письменники, спортсмени.

Майбутні юристи отримали можливість ознайомитися з історичними документами про створення прокуратури, з нормативно-правовими актами, кодексами, виданими в різні часи її діяльності, в тому числі довоєнний період, з особистими документами прокурорських працівників, їх форменим одягом зразка різних років, знаками відмінності, нагородами за службу, предметами криміналістичної техніки й іншими експонатами.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині завершено ...
Наступна новина: Житомирщина: у формі ...

КОМЕНТАРІ