Прикарпатські рятувальники провели профілактичне відпрацювання у селі Путятинці Рогатинського району

Прикарпатські рятувальники провели профілактичне відпрацювання у селі Путятинці Рогатинського району

23.03.16 19:57 0 739
21 березня працівниками Рогатинського підрозділу У ДСНС в області спільно з працівниками газового господарства, РЕМу, соціальними працівниками, представниками місцевого самоврядування було проведено комплексне профілактичне відпрацювання житлового сектора в с. Путятинці.

Під час обходу мешканців населеного пункту представники рейдової групи спілкувалися з людьми щодо дотримання правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням, газовими та електроприладами. Рятувальники, у свою чергу, пояснили мешканцями, до яких непоправних наслідків може привести нехтування цими правилами.

Особливу увагу вони звернули на недопущення спалювання сухої трави та сміття, наголосивши, що відповідно до ст. 245 Кримінального кодексу України знищення вогнем сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем – караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Оскільки такий методі господарювання наносить велику шкоду навколишньому середовищу, а також може спричинити людські жертви, чи масштабні пожежі зі значними матеріальними втратами.

Під час профілактичного відпрацювання особлива увага була звернена на категорію людей так званої групи ризику, самотніх осіб похилого віку, тих, що зловживають алкоголем, багатодітні родини. В багатодітних сім’ях було акцентовано увагу батьків на категоричній забороні залишати без нагляду у домівках малолітніх дітей, вчити їх змалечку таким елементарним, але важливим правилам пожежної безпеки.

Також члени рейдової групи поспілкувалися з мешканцям населеного пункту і на вулицях, всім людям були вручені тематичні пам’ятки застережливого характеру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі зросла ...

КОМЕНТАРІ