У Рівненській області день учасника АТО в Кузнецовському МЦЗ

У Рівненській області день учасника АТО в Кузнецовському МЦЗ

23.03.16 12:37 0 728
«Гаряча точка», антитерористична операція, «синдром АТО» - такі поняття, на жаль, входять в наше повсякденне життя, викликаючи бажання допомогти тим, кого ця неоголошена війна зачепила своїми крилами – людям, які за обов'язком служби забезпечують мир та спокій в Україні. Тому в цій ситуації одним з важливих завдань служби зайнятості є забезпечення для них «виходу з бою», повернення до звичайного життя.

Тож, 17 березня фахівцями Кузнецовського міського центру зайнятості спільно з тренером ТзОВ «Імідж Партнер» був проведений тренінг-семінар на тему: «Особливості адаптації учасників військових дій в умовах мирного життя» для 15 демобілізованих військовослужбовців - учасників АТО, які перебувають на обліку в центрі зайнятості в пошуках роботи.

Мета цієї зустрічі - соціально-психологічна адаптація та працевлаштування людей, які перебували в екстремальних умовах, в зонах бойових дій, збереження їх здоров'я та працездатності після впливу екстремальних факторів. Адже тривале перебування під тиском складних життєвих обставин завдає потужного негативного впливу здоров'ю, цінностям, стосункам особистості.

Учасники тренінгу ознайомились з типами конфліктних особистостей, що дозволяє кожному більш критично поставитись до власної поведінки і усвідомлено будувати стратегію й тактику комунікації з конфліктними людьми.

«Найскладнішим для учасників бойових дій вважається період, котрий настає відразу після повернення до домівки, бійці часто привносять стереотипи мислення й поведінку воєнного часу. Деякі починають «пристосовуватися», намагаються не виділятися з загальної маси, але не всім це вдається, і вони залишаються «бійцями» на все життя. Людина шукає вихід, але не завжди має той потенціал, що сприяє самотужки вирішити проблему,» - наголосила в своїй промові тренер, кризовий психолог Ольга Яковлєва.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері. Присутні були одностайні в тому, що активна життєва позиція, віра в себе кожного учасника АТО, при підтримці служби зайнятості та її соціальних партнерів, дасть можливість їм реалізуватись професійно і повернутись до мирного життя.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ