Рятувальники закликають чернівчан бути обережними у поводженні з вогнем

Рятувальники закликають чернівчан бути обережними у поводженні з вогнем

24.03.16 13:45 0 554
У Чернівцях станом на 21.03.2016 р. виникло 46 пожеж проти 60 пожеж за аналогічний період 2015 року, інформують в Чернівецькому міському відділі УДСНС.

Зокрема в Шевченківському районі виникло 19 пожеж за 2016 р. проти 28 пожеж за аналогічний період 2015 р. У Першотравневому районі – 21 пожежа за 2016 р. проти 20 пожеж за аналогічний період 2015 р. У Садгірському районі – 6 пожеж за 2016 р. проти 12 пожеж за аналогічний період 2015 р.

Внаслідок пожеж у Чернівцях загинула 1 особа.

Слід пам'ятати, що найбільш поширеними причинами виникнення пожеж є:

– порушення правил експлуатації електроустановок

– порушення ППБ при експлуатації печей

– необережне поводження з вогнем

– підпали

– пустощі дітей з вогнем

– самозаймання речей та матеріалів

Так, від початку 2016 року на території України на пожежах загинуло 13 дітей. Впродовж минулого року в Україні внаслідок пожеж загинуло 60 дітей. Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються без нагляду дорослих. На цьому тижні у більшості школярів розпочинаються весняні канікули і здебільшого вони перебуватимуть вдома самі. Саме тому, Чернівецькі рятувальники ДСНС України звертаються до батьків з проханням дбати про безпеку своїх дітей. Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. Знайдіть декілька хвилин на розмову з дітьми про елементарні правила безпеки під час перебування вдома. Обов'язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Шановні Буковинці пам`ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині керівникам ...

КОМЕНТАРІ