В Чернівецькій області рятувальники та волонтери допомагають вимушеним переселенцям

В Чернівецькій області рятувальники та волонтери допомагають вимушеним переселенцям

24.03.16 14:41 0 598
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області завжди допомагають людям, які покинули власну домівку на Сході України через загрозу власному життю та життю близьких. Так, зараз на території Чернівецької області проживає 2 тис. 295 вимушених переселенців. Рятувальники постійно відвідують цих людей та намагаються якомога більше їм допомогти. Часто до такої роботи долучаються і представники різних волонтерських організацій.

Так, 22 березня рятувальники на чолі із заступником начальника Управління ДСНС полковником служби цивільного захисту Андрієм Мамавком та представники «Волонтерського руху Буковини» відвідали вимушених переселенців, які проживають в Глибоцькому районі. Рятувальники та волонтери зібрали для них продукти харчування, засоби гігієни, речі першої необхідності, іграшки та солодощі дітлахам та передали все це людям. Працівники Управління ДСНС і представники волонтерської організації завітали до сім’ї вимушених переселенців з Донецької області, в якій батьки виховують 8 дітей. Людям вручили одяг та продукти харчування для всіх дітей, проконсультували з усіх питань, які їх хвилювали. Переселенці були приємно здивовані несподіваним дарункам та щиро дякували за допомогу.

Окрім цього, практичні психологи надали допомогу переселенцям, щоб покращити їхній психоемоційний стан, оскільки пережиті складні життєві події можуть надовго закарбуватись в пам’яті. З дітьми переселенців було проведено арт-терапію та казко-терапію, яка дозволила вивчити їхній емоційний стан.

«Переселенці потребують не лише продуктів харчування та речей першого вжитку, а й підтримки та дружньої поради. Саме тому ми проводимо такі виїзні рейди, щоб допомогти людям в їхній адаптації», – повідомив Андрій Мамавко.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міноборони виділило на ...

КОМЕНТАРІ