Спільна делегація Вінницької області та Республіки Молдова взяла участь у навчальному візиті до Польщі (+фото)

Спільна делегація Вінницької області та Республіки Молдова взяла участь у навчальному візиті до Польщі (+фото)

24.03.16 19:27 0 585
В рамках підготовки до реалізації міжнародного проекту для представників обласних, районних і сільських адміністрацій України та Молдови, в період з 13 по 19 березня поточного року відбувся навчальний візит в м.Лодзь, Республіка Польща, з метою вивчення польського досвіду самоврядування.

Організаторами даного навчального візиту виступили Вінницька облдержадміністрація, Єврорегіон «Дністер», Адміністрація Маршалка Лодзинського воєводства спільно з Фондом освіти і розвитку громадянського суспільства FERSO, за фінансової підтримки Польсько-Американського Фонду Свободи STP.

В складі делегації Вінницьку область представляли голови районних державних адміністрацій Крижопільського, Могилів-Подільського, Мурованокуриловецького та Шаргородського районів, а з боку Республіки Молдова Лодзь відвідали голови Окницького і Шолданештського районів, які працюють в рамках Єврорегіону «Дністер», а також голови сільських рад обох країн, зокрема Володимир Перепичай, сільський голова с. Станіславчик Жмеринського району та Людмила Грабова, сільський голова с. Майдан Вінницького району.

В рамках програми візиту, учасники делегації переймали досвід місцевого самоврядування Польщі, зустрілися з представниками адміністрації Маршалка Лодзинського воєводства, відвідали організації та підприємства Ленчицького повіту, ознайомилися з діяльністю добровільної пожежної служби, спортивної бази, установами освіти і культури гміни Ксаверув а також брали участь в урочистій сесії повітової ради. Крім того, ознайомилися з кращими прикладами написання проектів за кошти ЄС та їх реалізації.

Під час перебування в Ленчицькому повіті відбулася домовленість про тристоронню співпрацю між Шаргородським районом (Вінницька область), Шолданештським районом (Молдова) і Ленчинським повітом (Польща). Також заплановано обмін делегаціями між селом Станіславчик (Жмеринський район Вінницької області) і гміною Ксаверув (Польща).







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура через суди ...
Наступна новина: За 10 днів роботи в ...

КОМЕНТАРІ