Минулоріч у Вінницькій області на порушників природоохоронного законодавства накладено штрафів більш як на100 тис.грн.

Минулоріч у Вінницькій області на порушників природоохоронного законодавства накладено штрафів більш як на100 тис.грн.

24.03.16 18:31 0 648
Про це вчора, 22 березня, під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий.

За його словами, протягом 2015 року інспекцією було перевірено 112 підприємств , 10 з яких - відповідно до їх письмових запитів.

За порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища складено 494 протоколів, до адміністративної відповідальності притягнуто 485 осіб, сума накладених штрафів складає 102 725 грн.; 78 протоколів передано для розгляду у судові органи; за збитки заподіяні державі порушенням природоохоронного законодавства пред'явлено 89 претензій на загальну суму 709 413 грн., стягнуто 64 претензії на суму 280 180 грн.

Юрій Дубовий коротко зупинився на кожному з аспектів, що входять до компетенції Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, а саме: контроль за охороною і використанням вод та відтворенням водних ресурсів, контроль за охороною атмосферного повітря, контроль за поводженням з відходами, контроль за охороною, захистом, використанням, відтворенням рослинних ресурсів та лісів, контроль за охороною, використанням та відтворенням тваринного світу і відтворенням природно-заповідного фонду.

Відтак, цього року з початку операції «Первоцвіт-2016» фахівцями Державної екологічної інспекції у Вінницькій області станом на 21.03.2016 року було складено 35 протоколів, які було направлено до суду для розгляду справ про адміністративне правопорушення. За ст. 90 КУпАП (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної Книги України) за незаконний збір червонокнижних рослин було складено 13 протоколів, за ч.2 статті 88-1 КУпАП (Порушення порядку придбання та збуту об'єктів тваринного або рослинного світу..) складено 22 протоколи. Загальна кількість вилучених трав'янистих рослин підсніжника звичайного – 1516 шт., цибулі ведмежої (черемші) – 667 шт. Операція «Первоцвіт - 2016» триватиме до червня місяця.

Юрій Дубовий також прокоментував ситуацію щодо загибелі зубрів у Літинському районі : « 30 січня 2016 року, близько 17.00 на ставку «Млинок» поблизу с. Трибухи, Івчанської сільської ради Літинського району загинуло 8 особин зубра європейського. Трагедія сталася внаслідок виходу стада зубрів на лід, який не витримав такої ваги та проломився. Зубри провалилися під лід а, вийти чи виплисти не змогли, їхні туші повитягували згодом. Найвірогіднішою версією трагедії є людський фактор. По факту загибелі тварин було викликано слідчо-оперативну групу Літинського відділення поліції. Фахівці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виїхали на місце подій спільно з представниками ДП Хмільницького лісового господарства, Департаменту екології та природних ресурсів, а також Головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області. Складено акт загибелі тварин. Під час обстеження встановили, що серед загиблих були лише молоді самки: п'ять з яких віком 4-7 років, дві - віком до 2 років. Туші тварин відправили на утилізацію В лютомі місяці було виявлено ще дві туші зубра.

Таким чином, загальна кількість загиблих тварин склала уже 17 особин». Слідство з даного питання триває.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку вшанують ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ