Волинська область: психолог ДСНС провів заняття з майбутніми рятувальниками щодо особливостей поведінки у кризових ситуаціях

Волинська область: психолог ДСНС провів заняття з майбутніми рятувальниками щодо особливостей поведінки у кризових ситуаціях

24.03.16 13:27 0 633
22 березня співробітники психологічної служби Управління ДСНС України у Волинській області провели заняття з майбутніми рятувальниками – слухачами навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області на тему «Основні психічні стани та реакції, що виникають у персоналу ДСНС України в екстремальних ситуаціях. Психологічна саморегуляція як засіб підвищення ефективності діяльності в екстремальних умовах».

Заняття мало на меті підготовку майбутніх рятувальників з точки зору кризової психології, формування у них психологічної готовності до виконання службових обов’язків. В сучасних умовах діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій першочергового значення набуває проблема збереження життя та здоров’я працівників, у тому числі психічного здоров’я, насамперед під час їх перебування у кризових, екстремальних ситуаціях. Рятувальники, як ніхто, практично щодня стикаються із ситуаціями реальної загрози життю та здоров’ю, на їхніх очах трапляються різноманітні кризові ситуації, що негативно впливає на їх психічний і фізичний стан.

Особливу увагу під час заняття було приділено питанню психологічної саморегуляції в екстремальних умовах та її основним методам. Під час заняття слухачі навчального пункту мали можливість не лише ознайомитися з теоретичною частиною психології поведінки людини під час перебування в екстремальних ситуаціях, а й практично виконати вправи для регуляції власного психоемоційного стану.

Також для майбутніх рятувальників був продемонстрований документальний фільм про психологію страху. Заняття пройшло у формі дискусії, кожен слухач висловлював свої очікування стосовно майбутньої діяльності. У подальшому планується проведення занять з основ екстремальної та кризової психології, зокрема щодо надання психологічної допомоги постраждалому населенню внаслідок надзвичайних ситуацій.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Триває розробка Стратегії ...

КОМЕНТАРІ