Луцькі депутати вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для будівництва школи № 27

Луцькі депутати вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для будівництва школи № 27

24.03.16 15:51 0 650
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли депутати Павло Данильчук, Борис Смаль, Богдан Богонос, Андрій Покровський, Микола Дендіберін, Тарас Шляхтич, Сергій Була, Григорій Пустовіт, секретар міської ради Юлія Вусенко.

Комісія підтримала звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення фінансування професійно-технічної освіти та звернення до Державної фіскальної служби України щодо прийняття заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання.

У зверненні до Державної фіскальної служби, зокрема, сказано: “Безсистемне реформування галузі теплоенергетики, що відбувається впродовж останніх років, призвело до погіршення фінансово-економічного та технічного стану комунальних теплоенергетичних підприємств, завдяки чому Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» опинилось на межі виживання. За даними бухгалтерського обліку цього підприємства за 9 місяців 2015 року збиток ДКП «Луцьктепло» складає 32 млн грн.

Одними із основних чинників, які зумовили таку ситуацію, є несвоєчасність погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію та відсутність відшкодування збитків внаслідок встановлення тарифів для споживачів на рівні нижчому від собівартості їх виробництва.

За останні роки проблема несвоєчасної виплати різниці в тарифах так і не була вирішена, що позбавляє суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво, транспортування та постачання теплової енергії будь-якої можливості своєчасно розрахуватися за енергоносії.

Саме тому, невідшкодовані втрати від встановлених тарифів для бюджетних та інших категорій споживачів ДКП «Луцьктепло» на рівні нижче собівартості за період з 2008 по 2012 рік склали 6934,2 тис.грн., та лише за 10 місяців поточного року – 7504,3 тис.грн. В силу цього, підприємство не змогло своєчасно здійснити розрахунки за природний газ, а тому, відповідно до рішень судових інстанцій йому нараховані штрафні санкції в сумі 9255,0 тис.грн. Стягнення вказаних штрафних санкцій призведе до фактичного банкрутства підприємства, зупинення його роботи та зриву опалювального сезону у місті Луцьку”.

Члени комісії також підтримали і рекомендували до прийняття на сесії звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для будівництва школи № 27 у м. Луцьку. При обговоренні цього питання зазначалося, що у місті Луцьку за роки незалежності України чисельність населення зросла майже на 20 тисяч осіб, однак за цей час не було побудовано жодної школи.

Будівництво в новому густонаселеному 55-му мікрорайоні м. Луцька, де проживає більше 10 тисяч мешканців, школи на 630 учнів розпочато у 2011 році і попередньо планувалось закінчити у 2014 році. Для виконання будівельних робіт на об'єкті у 2012 – 2014 роках залучались кошти державного, обласного і міського бюджетів. У 2015 році фінансування будівництва проводилось лише за кошти обласного (1,3 млн грн) та міського (1,7 млн грн) бюджетів. При кошторисній вартості будівництва 88,7 млн грн за чотири роки було освоєно кошти лише на 9,8 млн грн, залишкова вартість об'єкту складає 78,8 млн гривень. В бюджеті Луцька на 2016 рік для будівництва школи передбачено 3 млн гривень, однак, без залучення коштів державного бюджету завершити будівельні роботи в найближчі роки неможливо.

Будівницвто навчального закладу забезпечить розвиток інфраструктури міста та збільшить кількість навчальних закладів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ