У Волинській області рятувальники навчають населення правилам пожежної безпеки у побуті та екосистемах

У Волинській області рятувальники навчають населення правилам пожежної безпеки у побуті та екосистемах

24.03.16 08:08 0 604
23 березня з метою навчання населення правил безпеки життєдіяльності, запобігання пожежам у побуті та підвищення рівня обізнаності громадян співробітники Державної пожежно-рятувальної частини № 12 провели профілактичне відпрацювання житлового сектору Заллазівської сільської ради.

Особливу увагу фахівці ДСНС приділили громадянам одиноким людям літнього віку, багатодітним та неблагополучним сім’ям. У ході подвірного обходу мешканцям села надано консультативну допомогу щодо усунення виявлених порушень при експлуатації пічного опалення в житлових будинках та використанні електроприладів.

Також рятувальники звернули увагу громадян, що в області через плюсову температуру постала проблема неконтрольованого випалювання посуші, торішніх рослинних решток та сміття на присадибних ділянках та відкритих територіях. Люди знають, що такі дії украй небезпечні для навколишнього середовища, адже зростає ризик перекидання вогню на лісові насадження і торфополя, вогонь може перекинутися на будівлі, лінії електропередач та залізничні колії тощо.

Тому працівники ДСНС у котре наголосили, що спалювання сухої рослинності у більшості випадків стає неконтрольованим, а для ліквідації таких пожеж необхідні численні людські та матеріальні ресурси. А також розповіли людям, що за спалювання посуші передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ