У Волинській області рятувальники навчили населення діям у випадку надзвичайної ситуації воєнного характеру та при виявленні вибухонебезпечних предметів

У Волинській області рятувальники навчили населення діям у випадку надзвичайної ситуації воєнного характеру та при виявленні вибухонебезпечних предметів

24.03.16 09:30 0 839
Проблема виявлення вибухонебезпечних предметів на сьогоднішній день дуже актуальна та на жаль, це явище не рідкісне. Переважна частина артилерійських снарядів, мінометних мін, гранат тощо, які знаходять наші громадяни – це все залишки часів Другої Світової війни, однак є й сучасні боєприпаси. Подібні «подарунки» можна зустріти на подвір’ї, городі, полі, просто на вулиці.

З початку року на території Ківерцівського району трапилось 4 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, зокрема у місті Ківерці, в селах Котові, Дачному та Клепачеві.

23 березня з метою попередження загибелі і травмування громадян внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами працівники Ківерцівського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області та особовий склад Державної пожежно-рятувальної частини №6 разом з курсантами ЛДУБЖД провели профілактичний рейд на території Ківерцівського району.

Рятувальники розповіли мешканцям району основні дії у випадку виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру та наголосили, що під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях можливо знайти предмети схожі на вибухонебезпечні. Крім того фахівці ДСНС зазначили, що вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись також в лісах, парках, річках, ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів.

У ході рейду громадянам вручили тематичні листівки, де описано алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру та під час виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102. Під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється торкатися і пересувати його; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ