Обласний протитуберкульозний диспансер один із кращих в Україні

Обласний протитуберкульозний диспансер один із кращих в Україні

24.03.16 19:01 0 669
За показниками діяльності фтизіатричної служби обласний протитуберкульозний диспансер входить до трійки найкращих в державі.

Про це повідомив 22 березня, головний лікар установи Віталій Дідик.

У диспансері є відділення для дорослих, дитяче відділення, навчальні класи для школярів, ігрова кімната для малечі, а також рентгенкабінет, баклабораторія та відділення інтенсивної терапії.

У 2015 році в Україні зареєстровано 23 тис. 896 випадків вперше виявленого туберкульозу, що становить 55,9 на 100 тис. населення, в 2014 р. вказані показники становили відповідно 25 тис. 543 та 59,5. Тобто відмічається зниження показника захворюваності на 6,4%.

На Житомирщині минулого року було виявлено 830 нових випадків захворювання. Втім, показник захворюваності на туберкульоз знизився до 66,0 на 100 тисяч населення, або на 2,3%.

Протягом останніх років протитуберкульозні заклади забезпечені необхідними препаратами, які закуплені за кошти Державного бюджету, Глобального фонду.

В обласному протитуберкульозному диспансері розгорнуто 460 ліжок для надання спеціалізованої медичної допомоги хворим на туберкульоз.

В.о. заступника начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лучків наголосив на важливості продовження лікування у санаторних закладах Житомирщини. Наразі в області функціонує протитуберкульозний санаторій для дорослих «Лісова казка» на 150 ліжок (Коростишівський р-н) та протитуберкульозний санаторій для дітей «Лісовий берег» на 240 ліжок (м. Житомир).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Прокуратура через суди ...

КОМЕНТАРІ