Закарпаття: у справі щодо використання грантових коштів,виділених Польщею на реконструкцію архітектурної пам’ятки «Совинне гніздо» покладено крапку

Закарпаття: у справі щодо використання грантових коштів,виділених Польщею на реконструкцію архітектурної пам’ятки «Совинне гніздо» покладено крапку

24.03.16 16:53 0 631
Господарський суд області, підтримавши позицію прокуратури області та Ужгородської міської ради, поклав крапку у справі щодо використання грантових коштів, виділених Польщею на реконструкцію архітектурної пам’ятки «Совинне гніздо».

Нагадуємо, що предметом спору у даній справі були стягнення з виконкому Ужгородської міської ради значних коштів (92 тис євро, що становило понад 1,7 млн грн.) та правочин, на підставі якого в останнього виникли такі зобов’язання.

Як поінформувала начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах Алла Андрейчик, у грудні 2014 року громадська організація через суд домоглася стягнення з Ужгородської міської ради вказаних вище коштів, як заборгованість по реалізації проекту «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 років.

Однак, Вищим господарським судом України, у минулому році, за результатами розгляду касаційної скарги прокуратури, скасовані незаконні рішення судів першої та апеляційної інстанції у справі про стягнення з бюджету міста цих коштів.

Реконструкцію пам’ятки архітектури місцевого значення «Амбар та винний льох ХVІІІ століття» ще відоме, як «Совине гніздо», проведено за кошти транскордонного співробітництва. Зокрема, у рамках польсько-українського проекту міст побратимів «Ярослав-Ужгород».

Загальний бюджет проекту складає понад 1,8 млн. євро.

При новому розгляді господарським судом припинено провадження у частині вимог про стягнення зазначеного боргу, у зв’язку з відмовою громадської організації від своїх претензій до виконкому та визнано недійсним незаконний правочин.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині проект ЄС ...
Наступна новина: У Луцьку будуть додаткові ...

КОМЕНТАРІ