У Львові тривають Дні цивільного захисту

У Львові тривають Дні цивільного захисту

24.03.16 14:13 0 696
На Львівщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності, в рамках яких проходять показові Дні цивільного захисту для керівників середніх загальноосвітніх шкіл у районах Львова.

22 березня рятувальники Головного управління ДСНС України у Львівській області взяли участь у навчаннях з цивільного захисту, що проходили на базі СЗШ № 51.

Участь у тренуваннях взяли керівники освітніх закладів Франківського району м. Львова, представники міських курсів цивільного захисту та районного відділу освіти.

Вже традиційно показовий День цивільного захисту розпочався із тематичної лінійки та навчально-методичного семінару. Освітяни ознайомилися із змінами законодавства у сфері цивільного захисту аби потім впровадити їх у діяльності навчальних закладів.

Учні школи активно готувалися до цього заходу, і продемонстрували це під час проведення занять у навчальних класах. На уроках розглядали види небезпечних ситуацій, які виникають у сучасному суспільстві, знайомилися із роботою первинних засобів пожежогасіння, та вивчали правила поведінки при виявленні підозрілих і вибухонебезпечних предметів.

Традиційно, одним з елементів навчань є комбінована естафета. Під час змагань дітлахи вправляються у спритності, фізичній витривалості, яка поєднується із знаннями з основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Згідно з планом проведення заходу, керівників навчальних закладів ознайомили із майном цивільного захисту, спеціальним одягом та обладнанням для дій у надзвичайних ситуаціях.

Закінчилися відпрацювання дій учнів, особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту шкіл за сигналом «Увага всім!». Одразу після цього провели загальношкільну евакуацію.

Тривожний сигнал надійшов і до пожежно-рятувального підрозділу, який за лічені хвилини прибув на місце події. На щастя, тривога була лише навчальною. В рамках проведеного заходу рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої продемонстрували учням можливості аварійно-рятувальної спецтехніки, розповіли про обладнання, захисні костюми та ліквідували умовну пожежу.

Фахівці ДСНС також навчали освітян правилам користування первинними засобами пожежогасіння. Кожен мав можливість спробувати вогнегасник у дії аби у випадку пожежі знати, як ним користуватися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ