Львів: «Сонячні» флікери – для безпеки юних пішоходів

Львів: «Сонячні» флікери – для безпеки юних пішоходів

24.03.16 17:13 0 702
На Львівщині підбили підсумки проекту «Я тебе бачу!», ініційованого Самбірською міською радою. З цієї нагоди для школярів влаштували яскраве свято з безпеки дорожнього руху. Працівники поліції нагадали дітям правила поведінки на вулиці, а організатори проекту подарували юним пішоходам «сонячні» флікери.

Зустріч зі школярами відбулася напередодні канікул. Близько 400 учнів четвертих та п’ятих класів зібралися в актовому залі Народного дому у Самборі.

Заступник міського голови Наталія Зрем’як розповіла діткам про організаторів проекту «Я тебе бачу!». Вона зазначила: під час акції у самбірських школах було проведено цікаві уроки для дітей. Вчителі та представники поліції нагадали малечі, як слід поводитися на дорозі та розказали про необхідність використання світловідбиваючих елементів у вечірній час.

Окрім цього, у рамках проекту школярі разом із педагогами створювали власні тематичні відеоролики. Один із них діти переглянули під час зустрічі у Народному домі.

Після цього до присутніх звернулася майор поліції Галина Лемішко. Вона розповіла дітям, які небезпеки можуть очікувати їх на вулиці та порадила, що слід робити, аби не потрапити у ДТП. Представниця поліції звернула особливу увагу на правила безпеки пішоходів у темну пору доби та пояснила дітям, чому так важливо бути яскравими та помітними на дорозі.

На завершення свята школярі отримали від ініціаторів проекту «сонячні» флікери, що оберігатимуть їх навіть у сутінках.

Пітер Маєр-Расмусен, один з організаторів акції, зауважив: «Ми приїхали до Самбора, аби забезпечити безпеку малечі. Щоби учні відвідували школу, а не лікарню».

Звертаючись до дітей, він наголосив: «Дуже сподіваюся, що ви будете використовувати ці світловідбивачі, адже це є запорукою вашої безпеки».

Відділ управління превентивної діяльності

Головного управління Національної поліції

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На конкурентних торгах у ...
Наступна новина: На Хмельниччині на ...

КОМЕНТАРІ