Рівненщина: додаткові робочі місця для демобілізованих створюватимуть в області

Рівненщина: додаткові робочі місця для демобілізованих створюватимуть в області

24.03.16 12:19 0 590
22 березня відбулося засідання Тристоронньої соціально-економічної ради Рівненської області, на якому обговорювалося виконання Територіальної угоди між Рівненською обласною державною адміністрацією, обласною радою, об'єднанням організацій роботодавців області та Федерацією профспілок області з соціально-економічних питань на 2015-2017 рік за 2015 рік.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук поінформував присутніх про ситуацію на ринку праці в області, послуги державної служби зайнятості, зокрема, з працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції. Наразі у центрах зайнятості Рівненщини на обліку перебуває 760 учасників АТО, працевлаштовано близько дві сотні військових, 62 започаткували власну справу за рахунок отримання одноразово допомоги по безробіттю. Професійне навчання пройшли близько 200 учасників АТО. Ще півсотні осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

«З метою соціального захисту військовозобов'язаних, учасників антитерористичної операції, демобілізованих з лав Збройних сил України, необхідно пропонувати керівникам підприємств, фізичним особам, підприємцям, які використовують найманих робітників, щорічно створювати робочі місця для цієї категорії громадян» - зазначив Іван Ткачук.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Олександра Савчука створенню робочих місць, у тому числі для учасників АТО, сприяє розвиток економіки. А для цього в області створені всі умови.

За результатами засідання Територіальна тристороння соціально-економічна рада у Рівненській області звернеться до місцевих підприємців та підприємств із пропозицією щодо створення додаткових робочих місць для демобілізованих.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ