На Тернопільщині 1179 учасників АТО уже стали власниками землі

На Тернопільщині 1179 учасників АТО уже стали власниками землі

24.03.16 08:08 0 867
З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками у Тернопільській області учасники АТО подали 3203 заяви на отримання землі. За результатами розгляду звернень військовослужбовці отримали 2787 дозволів на розробку проектів землеустрою. Для учасників АТО відведуть землі загальною площею більше 800 гектарів. Решта клопотань знаходяться на стадії розгляду.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1179 учасників АТО на ділянки загальною площею майже 200 гектарів.

Військовослужбовці отримали землі різного цільового призначення. Звести будинки зможуть 533 військових. Для ведення садівництва відвели 586 ділянок. Ще 60 учасників АТО зможуть використовувати для ведення особистого селянського господарства.

Землевпорядники разом з місцевими радами зарезервували на території регіону для потреб учасників АТО більше 329 земельних масивів загальною площею більше трьох тисяч гектарів. Перелік ділянок у відкритому доступі знаходиться на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області у розділі «Для учасників АТО».

Довідково. Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ,який посвідчує його участь в АТО.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ