Місця масового скупчення людей під охороною мегапіксельних камер Arecont Vision

Місця масового скупчення людей під охороною мегапіксельних камер Arecont Vision

24.03.16 09:29 0 1129

Жахливий теракт під час Бостонського марафону змусив всіх, хто має відношення до забезпечення фізичної безпеки, задуматися над тим, наскільки існуючі технічні засоби в змозі протистояти загрозам, що виникають в місцях масового скупчення людей. Заходи безпеки, які орієнтовані на реагування, можуть бути націлені лише на затримання злочинців. Це дуже важливо, але ще важливіше - врятувати життя і здоров'я людей, не допускаючи критичної ситуації. Досвідчені оператори за допомогою «розумної» відеоаналітики можуть виявитися здатними розшифрувати злочинні наміри і вчасно запобігти інциденту. Хоча у величезній мірі успіх такого роду заходів залежить від якості зображень в системі, безпосередньо пов'язаного з тим, які камери використовуються в ній.

Під місцем масового скупчення людей (ММС) в галузі безпеки розуміють суспільні місця з високою щільністю людських потоків і ймовірністю виникнення некерованої юрби. Такими властивостями володіють міські центри, рекреаційні зони, а також внутрішньоміські об'єкти транспортної інфраструктури: станції метро, ​​великі зупинки, вокзали і пункти пересадки пасажирів наземного міського транспорту.

Такі об'єкти характеризує приблизно один і той же набір загроз: терористичні акти, насильницькі та майнові злочини, порушення громадського порядку, утворення натовпу і паніки. Через високу щільність скупчення людей відеоконтроль слід забезпечити на значній площі. При цьому будь-яка втрата візуальної інформації може обернутися трагедією - тому застосування сумнівною оптики, зображень низького розширення і камер, не пристосованих для роботи в складних умовах освітлення, тут повинно бути виключено. Значну частину прийнятих рішень на сьогоднішній день вдається автоматизувати за рахунок застосування алгоритмів відеоаналітики, які ще більш «розбірливі» відносно оброблюваної картинки.

Вимоги визначає замовник

Система відеоспостереження за місцями масового скупчення людей покликана вирішувати дві основні категорії завдань - оперативні та архівно-статистичні. До оперативних завдань відноситься:

  • своєчасне попередження операторів про небезпеку виникнення натовпу;
  • виявлення загрози масових заворушень, насильницьких і майнових злочинів;
  • виявлення та припинення фактів антигромадської поведінки;
  • забезпечення безпеки споруд і матеріальних цінностей;
  • виявлення і ідентіфікція підозрюваних, які знаходяться в розшуку;
  • запобігання інцидентів і мінімізація їх наслідків.

Архівні та статистичні завдання зводяться до накопичення відеоінформації для подальшого аналізу подій і збору статистичних даних про поведінку маси громадян. Архівна відеоінформація використовується в практиці охоронних служб і правоохоронних органів, в науково-дослідних і комерційних цілях.

Головне, що потрібно від камер, використовуваних в системах відеоспостереження на об'єктах ММС, з функціональної точки зору - можливість захоплення в кадр великих ділянок території об'єкта зі збереженням високої деталізації. Часто виникає необхідність практично миттєво вивести на операторські екрани зображення особи підозрюваного крупним планом, а передбачити, в якій саме частині кадру може виявитися цікавий для оператора об'єкт, неможливо. Умови освітленості в місцях масового скупчення людей далекі від лабораторних. Також необхідні стійкість до погодних факторів і мінімізація потреби в обслуговуючих процедурах.

Рішення, близьке до ідеалу

Одним з відкриттів останніх років стала поява доступних моделей панорамних мегапіксельних камер - зокрема, світову популярність завоювала серія IP-камер SurroundVideo від компанії Arecont Vision. Вони створювалися з урахуванням можливого їх застосування в місцях масового скупчення людей, відмінно пристосовані до вирішення як оперативних, так і архівних завдань, а використання SurroundVideo дозволяє скоротити загальну кількість встановлених на об'єкті камер. Це скорочує витрати на прокладку кабелів, інсталяцію та обслуговуючі процедури. Знижується і загальна кількість потенційних точок відмови, що означає підвищення експлуатаційної надійності системи.

Мегапіксельні камери Arecont Vision прекрасно працюють в будь-яких умовах освітлення. Фірмова технологія WDR (широкий динамічний діапазон) дозволяє камерам впоратися з сильними перепадами освітленості в межах однієї і тієї ж сцени. Їм не страшні ні відблиски, ні темні кути, ні наявність в кадрі інтенсивних джерел світла. Камери виробляються на підприємстві, розташованому в американському штаті Каліфорнія. За свою більш ніж десятирічну присутність на ринку безпеки компанія Arecont Vision завоювала репутацію піонера і світового лідера в області мегапіксельного відео.

Майбутнє - передбачуване

Відеоспостереження в місцях масового скупчення людей сьогодні видається дуже затребуваним. Продукція Arecont Vision є оптимальним рішенням - вивіреним за технічними параметрами і оптимальним з точки зору економіки.

Репутація виробника камер Arecont Vision висока і незмінна. Єдине, що тут не стоїть на місці - це постійно нарощуваний набір функціональних можливостей, що надаються камерами. Інженери Arecont Vision не прагнуть наздогнати технічний прогрес: вони вже десять років перебувають на його передньому краї.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ