Як правильно вибрати дерев'яні вікна

Як правильно вибрати дерев'яні вікна

24.03.16 21:28 0 1066

Вибір дерев'яних вікон вимагає максимальної уваги до деталей. В першу чергу потрібно запам'ятати головне: якісних, але дешевих дерев'яних вікон не буває! Причина проста: щоб правильно виготовити хороше дерев'яне вікно, потрібно якісне обладнання, хороші фахівці і дотримання всіх правил виробництва таких виробів.

Вибір породи деревини

В першу чергу, потрібно звернути увагу на породу деревини, з якої виготовлено вікно. Основними матеріалами для виробництва дерев'яних вікон служать сосна, модрина і дуб.

  • Сосна - найдешевший (тому найпопулярніший), але не найякісніший матеріал. Але при правильному виробництві та належному догляді вікна з сосни можуть простояти не один десяток років.
  • Модрина трохи якісніший матеріал, тому цінується дорожче. Ну а дуб, ясна річ, міцніший матеріал, що володіє масою позитивних властивостей (тому й коштує дорожче всіх).
  • Якісне вікно з дуба завжди буде коштувати дорожче якісного пластикового вікна. Якщо ви купуєте вікна для будинку, краще вибирати як мінімум модрину. А для нежитлових приміщень прекрасно підійде і сосна.

При огляді вікна зверніть увагу на розріз рами та стулки. Брус повинен бути не цільним, а клеєний (тобто складатися з кількох склеєних частин). Такий брус надає вікну високу міцність. Цілісний брус може з часом деформуватися (наприклад, тріскатися). Взагалі, вікна, виготовлені за європейськими стандартами, мають в своєму складі тільки клеєний брус. Краще не тільки оглядати, а й торкатися дерев'яних вікон, щоб зрозуміти якість обробки деревини. Матеріал повинен бути максимально гладким, без сучків, жорсткостей і ямок. Покриття, нанесене на деревину, не повинно мати патьоків.

Одинарний і подвійний склопакети

Що стосується кількості стекол в склопакеті, то вам потрібно визначитися, наскільки сильна звукоізоляція вам потрібна. Якщо потрібна висока звукоізоляція, то вибирайте двокамерний склопакет.

Вибір фурнітури

При виборі фурнітури ви повинні перевіряти наявність маркувальних заводських написів, які говорять про те, що фурнітура фірмова. Також варто звернути увагу на колір фурнітури. Якщо на виробах присутні різнобарвні напливи, це говорить про те, що виробництво йде з неякісних матеріалів.

Фурнітура для дерев'яного вікна

Якщо ви збираєтеся купувати дерев'яні вікна з дуба, то радимо вибрати дуже міцну фурнітуру, оскільки дубове вікно має велику вагу. Якщо вибрати звичайну фурнітуру, то незабаром можна помітити, наприклад, провисання стулок.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ