Вінничина: враховуючи виклики сьогодення,в області існує чітке розуміння необхідності викорінення тіньової складової економіки,переведення її у рамки відповідності нормам чинного законодавства (+фото)

Вінничина: враховуючи виклики сьогодення,в області існує чітке розуміння необхідності викорінення тіньової складової економіки,переведення її у рамки відповідності нормам чинного законодавства (+фото)

25.03.16 18:41 0 575
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час наради, яка відбулась 24 березня з керівниками промислових підприємств області щодо детінізації економіки, спрямована на забезпечення достатніх умов для розвитку реального сектору економіки та повернення з тіні частини промислових підприємств.

Участь в нараді взяли голова обласної Ради Анатолій Олійник, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, керівники державної фіскальної та митної служб, очільники структурних управлінь та департаментів ОДА. Понад 200 осіб запрошених на нараду - керівники промислових підприємств області та вищих учбових закладів різних ступенів акредитації.

У вступному слові голова ОДА охарактеризував позитивні тенденції розвитку основних галузей економіки регіону: харчової та переробної, фармацевтичної, машинобудівної, відзначивши, що за результатами роботи промислових підприємств Вінниччина посіла друге місце у загальнодержавному рейтингу.

«Враховуючи виклики сьогодення та опираючись на досвід західних країн-лідерів, в області існує чітке розуміння необхідності викорінення тіньової складової економіки, переведення її у рамки прозорості, відкритості та відповідності нормам чинного законодавства»,- підкреслив Валерій Коровій.

Більш детально проаналізував динаміку промислового виробництва області за останні три роки (у розрізі галузей економіки) зупинився перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. Він охарактеризував рівень успішності інвестиційних проектів, які впроваджено промисловими підприємствами області у 2015 році та зростання середньомісячної заробітної плати за 2013-2015 роки.

Разом з тим, аналізуючи дані щодо чисельності, виплати заробітної плати, збільшення обсягів виробництва, збільшення податкових надходжень, посадовець зазначив : «Відслідковується певна частина трудового населення, яка отримує зарплатню, так би мовити, в конвертах. Тому ми хотіли б наголосити на тому, що це є значний виклик розвитку економіки області в цілому. З метою викорінення цієї негативної тенденції, державою було запроваджено зменшення навантаження на податок із заробітної плати з 37% до 22%. Таким чином, підприємствам надається можливість суттєво збільшити прибутковість свого виробництва».

Андрій Гижко звернувся до керівників промислових підприємств, присутніх на нараді, із проханням розглянути питання направлення цих коштів саме на збільшення заробітної плати працівникам та створення нових робочих місць.

«Такі дії дадуть можливість поряд з розвитком промисловості області одночасно підвищити соціальні стандарти населення області та, у свою чергу, збільшити податкові надходження до обласного бюджету»,- підсумував він.

На нараді розглядались питання по запобіганню детінізації реального сектору економіки та основні напрями роботи фіскальних і митних органів по детінізації економіки тощо.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ