Луцьк: відбувся семінар «Впровадження законодавством М-тесту,як засобу ефективного впливу громадськості на рішення органів влади»

Луцьк: відбувся семінар «Впровадження законодавством М-тесту,як засобу ефективного впливу громадськості на рішення органів влади»

25.03.16 13:04 0 617
23 березня у приміщенні Департаменту ЦНАП за ініціативою управління розвитку підприємництва та реклами міської ради та інформаційним сприянням Сектору Державної регуляторної служби України відбувся тематичний семінар «Впровадження законодавством М-тесту, як засобу ефективного впливу громадськості на рішення органів влади».

Підставою для проведення семінару стало введення в дію в Україні з 15 березня 2016 року Постанови КМУ № 1151, згідно якої, будь який проект регуляторного акту супроводжуватиметься підготовкою М-тесту, а саме - цифровими розрахунками загального регуляторного впливу.

На виконання вимог ст. 378 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом та Порядку денного асоціації між Україною та ЄС для підготовки та сприяння імплементації Угоди про асоціацію, а також відповідно до норм європейського законодавства щодо малого та середнього підприємництва, зокрема Small Business Act «Think Small First» Державною регуляторною службою України розроблено та запроваджено М-тест, що дає можливість обраховувати витрати бізнесу та держави при виконанні регулювання.

Поява М-Тесту пов'язана з тим, що М-тест визначається, як – інструмент побудови довіри бізнесу до влади і діалог, підкріплений аргументами та обрахунками.

Учасниками семінару стали представники департаментів, управлінь та відділів міської ради, комунальних підприємств міста, які є розробниками проектів регуляторних актів відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Законодавче нововведення щодо розроблення проектів регуляторних актів активно обговорювалося представниками виконавчих органів та громадських організацій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Жити ...
Наступна новина: У Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ