Житомирщина: процес реформування комунальних друкованих ЗМІ області триває

Житомирщина: процес реформування комунальних друкованих ЗМІ області триває

25.03.16 18:18 0 644
За інформацією Держкомтелерадіо України станом на 15 березня 120 комунальних газет вже заявили про своє бажання стати учасниками першого етапу реформування.

Триває підготовка до реформування комунальних друкованих ЗМІ і серед редакцій газет Житомирщини.

На сьогоднішній день реформуванню на Житомирщині підлягає 26 друкованих засобів інформації, з яких 20 планують реформуватись у першому етапі (до 31 грудня 2016 ), а 4 – у другому (з 1 січня 2017 до 31 грудня 2018 року). Співзасновники ще двох редакцій газет ще не визначились із способом та етапом реформування.

Більшість редакцій комунальних ЗМІ Житомирщини вже провели збори трудових колективів та визначились із способом реформування. У Брусилівському, Любарському, Овруцькому, Попільнянському, Радомишльському, Романівському районах прийнято рішення співзасновників про реформування редакцій.

До 31 березня трудові колективи мають змогу визначитися щодо участі в реформуванні та направити свої пропозиції до засновників видань. У разі, якщо до 31 березня 2016 року трудові колективи не нададуть засновникам свої пропозиції щодо способу реформування, останні матимуть право ухвалити рішення на свій розсуд, внаслідок чого реформування ЗМІ відбудеться без участі журналістів, а редакції будуть приватизовані на загальних засадах або ж закриті.

Нагадуємо, що Житомирська обласна державна адміністрація виходить зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Житомирщина» та редакції газети.

На якому етапі будуть реформовані Рішення співзасновників про реформування:

друковані ЗМІ:

Довідково: Відповідно до Порядку формування переліку засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, трудові колективи повинні надати Держкомтелерадіо пакет документів.

А саме:

* клопотання такого друкованого засобу масової інформації та редакції про включення до Переліку;

* копію свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації;

* копію рішення трудового колективу про участь у реформуванні друкованого засобу масової інформації та редакції (у разі його прийняття);

* копію рішення засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції та про спосіб їх реформування;

* інформацію щодо сплати заборгованості із податків та обов'язкових платежів, ліквідування заборгованості із заробітної плати та виконання інших фінансових зобов'язань відповідно до законодавства.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ