В Житомирській області рятувальники провели роз’яснювальну роботу в житловому секторі

В Житомирській області рятувальники провели роз’яснювальну роботу в житловому секторі

25.03.16 16:26 0 639
З початку року підрозділи Управління ДСНС в області більше 350 разів виїжджали на ліквідацію пожеж у житловому секторі, під час яких загинуло 24 особи.

З метою попередження виникнення надзвичайних подій у побуті, 23 березня рятувальники спільно із представниками районної газети «Ружинська земля» провели пожежно - профілактичне відпрацювання житлового сектору Мовчанівської сільської ради Ружинського району.

Фахівці ДСНС під час профілактичного рейду заходили до квартир та приватних будинків, аби побачити, які умови стають причинами пожеж, а головне попередити мешканців про можливу небезпеку.

Усім, до кого завітали рятувальники, а це понад 150 селян, було роз’яснено правила пожежної безпеки у побуті, дотримання правил пожежної безпеки при поводженні з пічним опаленням, електронагрівальними та газовими приладами. Спілкувались з населенням співробітники ДСНС зі спеціальними пам’ятками, де в доступній формі зображено, як поводитися під час виникнення пожежі і що слід робити аби не припустити випадків виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час проведення відпрацювання також було проведено роз’яснювальні бесіди з учнями Мовчанівської загальноосвітньої школи та працівниками дошкільного навчального закладу «Дивограй». Отримані дітьми теоретичні знання та вміння рятувальники перевірили на практиці, організувавши евакуацію зі школи. В свою чергу вихованцям «Дивограю» працівники ДСНС в ігровій формі розповіли правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, причини виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи їх уникнення та дії в умовах небезпеки.

Цього ж дня подібний профілактичний рейд був також проведений на території Сінгурівської сільської ради Житомирського району. Рятувальники спільно із представниками органів влади відвідали понад 70 мешканців сіл Пряжів, Сінгури, Волиця та Двірець, Під час візиту кожному господарю вручалися пам'ятки безпеки. Окрему увагу фахівці приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам.

Багаторічна практика показує, що завдяки періодичному проведенню подібних заходів, кількість пожеж у житловому секторі значно зменшується.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ